یکی از مهمترین اهداف سازمان ها و کسب و کارهای بزرگ و کوچک استفاده از دیتاسنترهای کم مصرف با بیشترین میزان عملکرد است. به همین منظور راهکارهای نوینی برای ارتقای مراکز داده ارائه شده که سبب بهبود بهره وری از انرژی می شود. ارتقای مراکز داده با به کارگیری انواع نرم افزارهای مدیریتی میسر خواهد […]
یکی از مهمترین اهداف سازمان ها و کسب و کارهای بزرگ و کوچک استفاده از دیتاسنترهای کم مصرف با بیشترین میزان عملکرد است. به همین منظور راهکارهای نوینی برای ارتقای مراکز داده ارائه شده که سبب بهبود بهره وری از انرژی می شود. ارتقای مراکز داده با به کارگیری انواع نرم افزارهای مدیریتی میسر خواهد بود و سبب کاهش هدر رفت انرژی می شود. در این راستا چند تکنیک خلاقانه پیشنهاد می شود که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
راه و روش های ارتقای انواع مراکز داده و دیتاسنتر
برای ارتقای مراکز داده و موفقیت بیشتر در راستای اداره این مراکز باید به چند اصل مهم دقت داشته باشید. پیش از هر چیز کلیه چالش ها و سیاست های کاری خود را در برنامه ریزی این مراکز ارزیابی کرده و با داشتن اطلاعات دقیق برنامه ریزی های اولیه را انجام دهید. برنامه ریزی های اصولی، استفاده از فناوری ها و تکنولوژی های مرتبط به این حوزه را باکیفیت بیشتری همراه می سازد.
1. ایجاد یک مرکز داده موفق
در این فرایند کلیه مخاطرات زیرساخت های شبکه نیز ارزیابی شده و بر اساس آن تصمیم گیری های نهایی انجام می گیرد. توصیه می کنیم برای استفاده از هر روشی همواره اهداف خود را مشخص کرده و بر این اساس تصمیم بگیرید. بررسی های محیطی برای استفاده درست از فناوری نیز نقش کمک کننده ای برای ارتقای مراکز داده و دیتا سنترها ایفا می کند. هر یک از این بررسی ها باید در یک بازه 3 تا 5 ساله انجام شده و نمودارهای مربوط به آن ها برای ارزیابی دقیق تر آماده سازی شوند.
2. تصمیم گیری اصولی در خصوص برنامه ریزی ظرفیت
یکی از مهم ترین ابتکارات ارتقای دیتاسنترها، توجه به تصمیماتی است که در راستای برنامه ریزی ظرفیت اتخاذ می شوند. در این راستا از قابلیت های نرم افزارهایی مانند DCIM استفاده می شود که برای استفاده حداکثری از امکانات موجود به کار می رود. با استفاده از این سیستم نیاز به سرمایه گذاری های کلان در سیستم شبکه های کامپیوتری به حداقل می رسد.
در خصوص ارتقای مراکز داده توجه به نمودارهای روند تاریخی برای پیش بینی دقیق زمان اتمام ظرفیت نیز مزایای بی شماری دارد. با این روش برنامه ریزی های دقیق تری در رابطه با استفاده از سیستم های خنک کننده، پورت های برق و... انجام می گیرد. در این راستا باید به توان پروژه های آینده خود نیز دقت داشته باشید. برای این منظور از سیستم هایی مانند What-if استفاده می شود که برنامه ریزی های آینده شبکه شما را ساده تر می کند.
3. مدیریت و پیگیری دقیق دارایی
در خصوص راه اندازی دیتاسنتر موفق باید همواره به سرمایه اولیه و اندوخته شبکه خود دقت داشته باشید. با استفاده از تکنیک های ارتقای مراکز داده مدیریت بصری دیتاسنتر به خوبی انجام می گیرد. به این ترتیب در هزینه های تعمیرات و نگهداری از سیستم صرفه جویی خواهد شد. با این روش می توانید بهینه سازی منابع موجود را به بهترین نحو انجام دهید که هزینه های اضافی سیستم شما را از بین می برد.
در این روش به چرخه عمر هر یک از تجهیزات به کار رفته نیز توجه می شود و راهکارهایی برای افزایش میزان بهره وری از هر یک از ابزار موجود به کار می رود.
4. استفاده از سیستم خودکار مدیریت تغییرات
در راستای بهبود عملکرد دیتا سنتر و افزایش بهره وری از آن، باید به سیستم مدیریت تغییرات نیز دقت داشته باشید. خودکارسازی این سیستم کمک شایانی در این زمینه می کند و خطاهای انسانی را به حداقل می رساند. در این راستا به افزودن و جا به جایی و بازنشستگی هر یک از تجهیزات سیستم دیتا سنتر توجه شده و بر این اساس برای پروژه های آینده برنامه ریزی می شود.
5. گزارشات میزان مصرف انرژی
یکی از راهکارهای مهم ارتقای مراکز داده، تهیه گزارشات دوره ای از میزان مصرف بخش های مختلف دیتا سنتر است که در نهایت به بهبود استفاده از منابع موجود می انجامد. با ارزیابی میزان مصرف انرژی داخلی هر قسمت از کسب و کارها پیگیری های لازم در این زمینه بهتر انجام می شود و اطلاع رسانی در خصوص میزان استفاده از انرژی ساده تر خواهد شد.
6. نظارت بر دمای دیتا سنتر
یکی از مهم ترین مواردی که در خصوص افزایش عملکرد فضای دیتاسنتر مورد توجه قرار می گیرد، نظارت بر دمای محیط است که به کاهش میزان استفاده از دستگاه های خنک کننده پر مصرف می انجامد. در این خصوص از تجهیزات پیشرفته ای مانند حسگرهای تشخیص دما استفاده می کنند که جمع آوری داده های محیطی را ساده تر خواهند کرد. این اطلاعات ارزشمند در استفاده درست از منابع انرژی کمک شایانی خواهند کرد.
با استفاده از برخی ابزارها می تواند میزان دمای محیط و استفاده از انرژی دستگاه های خنک کننده را به یک نمودار تبدیل کرد که میزان خنک شدن هر یک از تجهیزات را نشان می دهد. با این روش تنظیمات آستانه دمای مجاز در هر بخش نیز به درستی انجام می گیرد.
7. مدیریت لحظه ای توان مصرفی
یکی دیگر از قابلیت های مهم برای ارتقای مراکز داده، استفاده از سیستم مدیریت لحظه ای توان مصرفی است. در این سیستم با نظارت بر میزان انرژی مورد استفاده، کلیه تجهیزات پرمصرف در سیستم شبکه شناسایی شده و اقداماتی برای صرفه جویی در هزینه ها اتخاذ می شوند.
شما می توانید با جمع آوری داده میزان مصرف انرژی هر یک از تجهیزات را نیز بررسی کرده و از این اطلاعات برای تعویض قسمت های پرمصرف استفاده کنید. با این کار بخش مهمی از انرژی مورد استفاده در سیستم دیتا سنتر ذخیره سازی شده و در هزینه های سازمانی صرفه جویی می شود.
نتیجه گیری
در راستای ارتقای مراکز داده دستورالعمل ها و روش های متفاوتی پیشنهاد می شوند که هر یک از آن ها بسته به شرایط کسب و کارهای امروزی مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید هر یک از راهکارهای نام برده شده را با هدف پیشگیری از مصرف بی رویه انرژی و استفاده درست از منابع موجود به کار ببرید. در این زمینه حتما به شرایط فعلی دیتاسنتر دقت داشته باشید و بر این اساس تصمیم گیری کنید. استفاده از نظرات کارشناسان دیتاسنتر به شما کمک می کند که بهترین راهکارها را برای پیشبرد اهداف خود به کار ببرید.
در ادامه بخوانید : سرمایش و خنک کننده دیتاسنترها و مراکز داده