تیک کلاینت ( Thick client ) چیست ؟ تیک کلاینت Thick Client و یا فت کلاینت Fat client کامپیوتری است که برخلاف تین کلاینت برای اجرا نیازی به اتصال به سرور مادر ندارد، PC ها و کامپیوتر های شخصی عمدتا از دسته کلاینت های چاق هستند. هرچند که با بودن سرور مرکزی تیک کلاینت ها می توانند از اتصال به […]
تیک کلاینت ( Thick client ) چیست ؟
تیک کلاینت Thick Client و یا فت کلاینت Fat client کامپیوتری است که برخلاف تین کلاینت برای اجرا نیازی به اتصال به سرور مادر ندارد، PC ها و کامپیوتر های شخصی عمدتا از دسته کلاینت های چاق هستند. هرچند که با بودن سرور مرکزی تیک کلاینت ها می توانند از اتصال به شبکه و سرور سود ببرند. تیک کلاینت ها اغلب در محیط تجاری یافت می شوند ، جایی که سرورها داده ها و پشتیبانی برنامه را ارائه می دهند ، اما تیک کلاینت (رایانه اداری) تا حد زیادی مستقل از سرور عمل می کند. تیک کلاینت ها دارای سیستم عامل و برنامه های کاربردی نرم افزاری مستقل از سرور هستند و می توان از آنها به صورت آفلاین به کار برد (به شبکه یا سرور متصل نیست).
در شبکه های کامپیوتری ، یک تیک کلاینت (که به آن سرویس گیرنده سنگین، چاق یا ثروتمند نیز گفته می شود) یک رایانه ای است که به طور مستقل از سرور مرکزی با امکانات سخت افزاری که دارد خدمات را ارائه می دهد. این نوع کامپیوتر ها در واقع فقط به عنوان "کلاینت ضخیم" ( تیک به معنی ضخیم) شناخته می شد . تیک کلاینت ها نقطه مقابل زیرو کلاینت ها که کاملا وابسته به سرور مادر هستند توصیف می کنند.
مزایای تیک کلاینت های و کامپیوتری های معمولی در شبکه های کامپیوتری
شاید بتوان تنها نقطه قوت تیک کلاینت ها و PC های قدیمی که عمدتا استفاده می شود را استفاده آفلاین از آنها دانست، جایی که نیاز ما به تعداد محدودی کلاینت است و مسلما هزینه راه اندازی دسکتاپ مجازی هرچند قابلیت های فراوانی دارد، بسیار پر هزینه تر از راه اندازی سیستم های رایانه ای مرسوم است.
این نوع کامپیوتر ها قرتمندترین رایانه های دنیای فناوری اطلاعات IT هستند. داشتن درگاه های مختلف، سرعت بالا نسبت به تین کلاینت، اجرای منعطف از قابلیت های تیک کلاینت ها است. سیستم عامل های متعددی برای آنها توزیع شده است ( ویندوز، لینوکس و یونیکس ) و نرم افزار های متعددی برای آن تهیه شده است .
- نیازهای سرور کمتر : یک سرور کلاینت فت به اندازه یک سرور تین کلاینت به سطح بالایی از عملکرد نیاز ندارد (از آنجا که خود کلاینت های فت بیشتر پردازش برنامه را خودشان انجام می دهند). علاوه بر این با توجه به قوی بودن سیستم کلاینت در نهایت منجر به سرورهای بسیار ارزان تر می شود.
- به صورت آفلاین هم می توانند به فعالیت خود ادامه دهند: کلاینت های قوی دارای مزایایی هستند که اغلب به اتصال آنلاین به سرور مرکزی نیاز ندارند.
- عملکرد چند رسانه ای بهتر: کلاینت های ثروتمند دارای مزایایی در برنامه های چند رسانه ای هستند که در صورت سرویس دهی کامل به پهنای باند نیاز دارند. به عنوان مثال ، تیک کلاینت ها برای بازی های ویدئویی مناسب هستند و نمی توان از تین کلاینت و زیرو کلاینت برای گیم نت استفاده کرد.
- ظرفیت سرور بالاتر: هرچه پردازش بیشتری توسط کلاینت انجام شود ، سرور پردازش کمتری انجام می دهد ، در نتیجه تعداد کاربرانی که هر سرور در شبکه می تواند پشتیبانی کند افزایش می یابد.
- انعطاف پذیری بیشتر: در برخی از سیستم عامل ها ، محصولات نرم افزاری برای رایانه های شخصی طراحی شده اند که منابع محلی خود را نیاز دارند. اجرای این نرم افزار در محیط زیرو کلاینت می تواند مشکل باشد.
- استفاده از زیرساخت های موجود : از آنجا که بسیاری از مردم در حال کامپیوترهای شخصی بسیار سریع دارند ، از قبل زیرساخت هایی را برای راه اندازی شبکه کامپیوتری با تیک کلاینت بدون هزینه اضافی در اختیار دارند.
با اینه همه مزایا دیگر تیک کلاینت های برای سازمانهای بزرگ و در محیط VDI بصرفه و اقتصادی نیستند.برای آشنایی بیشتر به مقاله مجازی سازی دسکتاپ مراجعه شود.
تین کلاینت در برابر تیک کلاینت، کدام یک برنده است؟
یک تیک کلاینت Thick Client یا کلاینت چاق، رایانه ای است که اکثر افدامات آن را یک رایانه معمولی با واحد CPU مرکزی انجام می دهد. یک تیک کلاینت تمام پردازش داده های خود را به تنهایی و مستقل از سرور مرکزی انجام می دهد. با این حال هرچند که تیک کلاینت ( Thick Client ) از جهاتی ساده تر هستند ، معایبی نیز دارند.
هزینه استقرار تیک کلاینت بیشتر است. با یک تیک کلاینت، شما یک سیستم همه کاره دارید و بنابراین ، باید هزینه اجزای مختلف همراه آن را بپردازید. همچنین ، یک تیک کلاینت قطعات متحرک بیشتری دارد ، که معایب بیشتری را در پی دارد. به عنوان مثال ، نگهداری آنها سخت تر است و احتمال خراب شدن آنها زودتر وجود دارد، به ویژه به این دلیل که هر جزء طول عمر مفید خود را دارد.
تیک کلاینت ( Thick Client ) انرژی بیشتری مصرف می کنند زیرا هر جزء باید جداگانه به منبع تغذیه وصل شود. همچنین ، خنک کردن تیک کلاینت ها ممکن است به قدرت فن بیشتری نسبت به خنک کردن سرور مرکزی که چندین تین کلاینت را تامین می کند ، نیاز داشته باشد ، که در نهایت منجر به هزینه های اضافی انرژی می شود.
با این حال، یک تیک کلاینت نیز دارای ویژگی های بیشتری است. در برخی موارد ، ویژگی های اضافی می تواند مفید باشد ، به ویژه اگر از عملکردهایی که ممکن است بعداً نیاز داشته باشید پشتیبانی کند. به عنوان مثال ، اگر شما نیاز به استقرار یک برنامه کاربردی با حافظه بالا نیاز دارید ، ممکن است یک تین کلاینت یا زیروکلاینت حافظه کافی از سرور مرکزی ارائه ندهد ، در حالی که یک تیک کلاینت به احتمال زیاد حافظه کافی برای برنامه های پرمصرف تر را دارا می باشد.