• شنبه تا چهارشنبه 8:30-17 پنجشنبه 8:30-12:30
  • info@imennet.net
مشاوره رایگان 02174391800

routing یا مسیریابی شبکه

routing یا مسیریابی شبکه اصطلاحی است که در شبکه های کامپیوتری و مخابراتی و خدمات اکتیو شبکه کاربرد زیادی دارد. در واقع برقراری ارتباط بین شبکه کامپیوتری با سایر شبکه ها را بر عهده دارد. از روتینگ برای دریافت داده  ها و ارسال آن از طریق شبکه برای سایر دستگاهها و یا شبکه های دیگر استفاده می شود و اگر شبکه ای روتر نداشته باشد امکان مسیر دهی یا مبادله داده بین  مبدا با سایر شبکه ها وجود نخواهد داشت. برای انجام اینکار باید اطلاعات لازم و کافی برای روتر تعریف کنید تا امکان روتینگ داده بین شبکه ها میسر شود. و روتر باید از آدرس مقصد را بررسی  و پس از شناسائی اطلاعات روتینگ.

 بهترین مسیر نرم افزاری را  انتخاب و برای برقراری یک ارتباط مناسب  میسر می کند. روتر ها مانند یک دستگاه توزیع کننده داده عمل می کنند و به زبان ساده روتر مسیرهایی که بسته های اطلاعاتی شبکه از طریق آن منتقل می شوند را ایجاد میکند و بطور کلی فرآیند انتقال اطلاعات از مبدا به مقصد با شناسائی بهترین مسیر را روتینگ یا مسیر یابی  می نامند اساس کار روترها به این قرار است: زمانی که یک روتر، پکتی را دریافت می‌کند، ابتدا هدر آن را می‌خواند تا بتواند مقصد مورد نظر آن پکت را شناسایی کند دقیقا مانند راهنمای قطار که بلیط مسافران را چک می‌کند تا بداند آنها کدام قطار را باید سوار شوند. آنگاه بر اساس اطلاعات موجود در جدول مسیریابی، مسیر پکت را  تعیین می‌کند.هنگامی که یک بسته به مقصد نهایی خود می‌رسد، ممکن است چندین بار توسط روترهای مختلف راهیابی شود

routing یا مسیریابی شبکه

چه کسانی به روتینگ و مسیریابی در شبکه نیاز دارند؟

شرکت ها و سازمان ها و نهادهایی که با شبکه های اینترنتی کار میکنند به روتینگ یا مسیریاب نیاز دارند تا بتواند مسیرهای موجود در شبکه ی شرکت یا سازمان را شناسایی کنند و جدول های مسیریابی بسازند و در نهایت بتواند تصمیم گیری کنند.به طور کلی این فرایند این امکان را می دهد که به سرعت و به طور مطمئن اطلاعات در سرتاسر جهان منتقل کنیم.

کاربرد روتینگ یا Routing

  1. روتینگ ها برای ارسال اطلاعات به صورت ایمیل و وب و صدا و تصویر و….از مبدا به مقصد مورد استفاده قرار می گیرند.
  2. روتینگ ها می توانند داده ها را در سریع ترین زمان انتقال دهند.
  3. روتینگ ها این امکان را دارند که محدودیت دسترسی را را در چندین کامپیوتر که به شبکه متصل هستند را مشخص کند، ممکن است در شرکتی چندین کامپیوتر به شبکه متصل باشند روتینگ ها می توانند سطح دسترسی هریک از کامپیوتر ها و یا حجم اینترنت مصرفی هر کامپیوتر و همچنین محدودیت امنیت برای سیستم ها ایجاد کند.
کاربرد روتینگ یا Routing

انواع عملیات روتینگ یا مسیریابی شبکه

مسیریابی شبکه یکی از ضروری ترین روش های ارتباطات است که تضمین می کند داده ها با سرعت مطلوب و حداقل تاخیر از یک شبکه به شبکه دیگر منتقل می شود، در شبکه های بزرگ مسیریابی به دلیل پویایی بالا و تعداد زیادی از دستگاه ها و شبکه ها اهمیت بسیاری دارد.

مسیریابی استاتیک

مسیریابی استاتیک نوعی تکنیک مسیریابی یا روتینگ شبکه است و پروتکل به حساب نمی آید. مسیریابی استاتیک توسط مدیر شبکه مدیریت می شود و زمانی که قرار است پارامترهای شبکه و محیط ثابت بمانند این مسیریابی شبکه به کار میرود و در شرایطی اجرا می شود که انتخاب ها در مسیر محدود هستند.

مسیریابی پیش فرض

مسیریابی پیشفرض نوعی است که برای اتصال یک شبکه به شبکه ای بزرگتر و یا اتصال چندین شبکه به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرد. مسیریابی پیش فرض معمولا با یک مقدار فاصله مدیریتی همراه است، روتر مسیری را که فاصله مدیریتی کوچک تری دارد را انتخاب می کند. اگر فاصله مدیریتی همه مسیرها یکسان باشد روتر مسیری را که هزینه آن کمتر است را انتخاب می کند.

مسیریابی داینامیک

مسیرهای ارسال داده ها با توجه به شبکه به روز رسانی می شوند. مسیر یابی پویا به طور مداوم جدول مسیریابی خود را با مسیرها و هزینه ها به روز رسانی می کند و در نهایت تصمیمات شبکه بهینه را بر اساس تغییر محیط های عملیاتی استفاده از روتینگ یا مسیریابی در شبکه اجرا می کند. این پروتکل ها به مسیریاب این امکان را می دهد که اطلاعات را به اشتراک بگذارند.

انواع پروتکل های مسیریابی شبکه

مسیر یابی یعنی انتخاب مناسب ترین مسیر برای انتقال داده ها از دستگاه یک شبکه به دستگاه شبکه دیگر که در این عملیات از پروتکل های مسیریابی استفاده می شود. پروتکل در اصطلاح فناوری اطلاعات به مجموعه ای از قواعد و مقرراتی گفته می شود که برای انتقال داده ها و اطلاعات بین دستگاه های مختلف در شبکه های کامپیوتری استفاده می شود.وظیفه پروتکل ها یافتن مسیر های موجود در یک شبکه و تنظیم جدول مسیریابی و تصمیم گیری در مورد انتخاب بهترین مسیر می باشد.

این پروتکل ها به سه دسته تقسیم می شوند:

پروتکل های انتقال مسئول مدیریت ارتباطات بین دستگاه ها در شبکه های کامپیوتری هستند که مشخص می کنند چگونه داده ها بین دستگاه ها جا به جا شوند، چگونه ارتباطات برقرار شوند و چگونه خطاهای ممکن برطرف شوند.OSPF پروتکلی است که کوتاهترین مسیر از منبع تا مقصد را مشخص میکند. ISIS هم پروتکلی است که بهترین مسیر را انتخاب می کند .

پروتکل های برنامه مسئول مدیریت ارتباطات بین برنامه های کاربردی و سیستم های پشتیبانی شبکه هستند و مشخص می کنند که چگونه داده ها بین برنامه های کاربردی جا به جا شوند و چگونه ارتباط برقرار شود و چگونه درخواست های کاربر از سیستم های مختلف پردازش شوند.EIGRP و IGRP از پروتکل هایی هستند که اگر تشخیص بدهند یکی از مسیرها در دسترس نیستند از روترهای مجاور خود درخواست کرده و یک مسیر دیگر جایگزین می کند.

پروتکل پویا که اطلاعات مسیر را به روز رسانی و حفظ می کند. پروتکل های مسیریابی به صورت داینامیک جدول مسیریابی را ایجاد می کند و مسیرهای جدید را اضافه و جدول مسیریابی خود را آپدیت و به روز رسانی می کند و تصمیم گیری در مورد مسیر می کند و بهترین مسیر را مشخص می کند. باید بدانید که ایمن نت خدمات روتینگ را به شما کاربران عزیز ارائه می دهد. شبکه

کارشناسان
  • جهت دریافت اطلاعات بیشتر تماس بگیرید
02188970170

مزایا و معایب روتینگ و مسیریابی در شبکه

  1. مسیر یابی شبکه یکی از جنبه های جذاب و حیاتی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات است . 
  2. ایجاد اتصالات هوشمند بین دستگاه ها و شبکه ها انجام می دهد.
  3. نقش اساسی در در راه اندازی و پیشرفت و تکنولوژی ایفا می کند .
  4. باعث کاهش ترافیک شبکه می شود.
  5. امنیت و اتصالات بین شبکه ها فراهم می کند.
  6. می توانند به انواع شبکه های Wi-Fi و WlAN متصل شوند.
  7. از معایب آن این است که مسیریابی در شبکه های بزرگ باید مدیریت شوند.
پشتیبانی 24 ساعته
گارانتی خدمات
تیم متخصص حرفه ای
بهترین قیمت ممکن
تنوع و تعدد پروژه ها
دارای تجربه و قدمت
قرارداد حقوقی شفاف
شفافیت مالی
ثبت درخواست خدمات
درخواست مشاوره
نظرات کاربران
اطلاعات تماس

میدان فاطمی خیابان گمنام بین ششم و هفتم پلاک ۳۴ واحد ۳

02174391800 09128581120 info@imennet.net