طراحی و مشاوره و نظارت بر اجرای طرح های انفورماتیکی از جمله مهمترین عوامل موفقیت پروژههای فناوری اطلاعات IT, استفاده از خدمات مشاوره و دستگاه نظارتی برای مدیریت و کنترل مراحل مختلف اجرایی پروژه است. کسب اطمینان از تأمین نیازمندیها و الزامات پروژه از یک سو و اجرای دقیق و صحیح آنها در موعد تعیین […]
طراحی و مشاوره و نظارت بر اجرای طرح های انفورماتیکی از جمله مهمترین عوامل موفقیت پروژههای فناوری اطلاعات IT, استفاده از خدمات مشاوره و دستگاه نظارتی برای مدیریت و کنترل مراحل مختلف اجرایی پروژه است. کسب اطمینان از تأمین نیازمندیها و الزامات پروژه از یک سو و اجرای دقیق و صحیح آنها در موعد تعیین شده مطابق با دستورالعمل و استانداردهای بروز و متعارف از سوی دیگر، اهمیت استفاده از مشاوره و نظارت بر طرحهای انفورماتیک را نشان می دهد.
از جمله مهمترین عوامل موفقیت پروژههای فناوری اطلاعات IT, استفاده از خدمات مشاوره و دستگاه نظارتی برای مدیریت و کنترل مراحل مختلف اجرایی پروژه است. کسب اطمینان از تأمین نیازمندیها و الزامات پروژه از یک سو و اجرای دقیق و صحیح آنها در موعد تعیین شده مطابق با دستورالعمل و استانداردهای بروز و متعارف از سوی دیگر، اهمیت استفاده از مشاوره و نظارت بر طرح های انفورماتیک را نشان می دهد. مشاور و ناظر پروژههای فناوری اطلاعات بعنوان امین و نماینده کارفرما، ضمن هدایت روند اجرای پروژه در چارچوب مشخص، فعالیت پیمانکاران پروژه را براساس قرارداد فی مابین و برنامههای پروژه کنترل و راهکارهای اجرایی و موثر برای رفع مشکلات جاری و پیش بینی نشده ارائه می کنند.
باید توجه داشت از آنجا که روند تکمیل و پیشرفت این پروژهها به دلیل ماهیت فیزیکی آنها قابل ارزیابی نمی باشد، عدم استفاده از سازوکار مشاوره و نظارت جامع و مدون، سبب تجدید عملیات فنی برای رفع نارساییها و تحمیل هزینه های سنگین کمی و کیفی می گردد. شرکت مهندسی ایمن شبکه هوشمند با توجه به دانش و تجربه بالای حاصل از تجربیات اجرای پروژه های مختلف، آمادگی ارائه خدمات مشاوره نظارت در حوزه های انفورماتیک و SDI در سازمان ها را ذیل را دارد.
مشاوره و نظارت بر طرحهای انفورماتیک
همانگونه که قبلا نیز بیان کردیم مشاوره و نظارت بر اجرای طرح های انفورماتیکی یکی از اصول موفقیت پروژه های IT و حوزه فناوری اطلاعات است. در این زمینه دستگاه های نظارتی دقیق برای کنترل هر مرحله از پروژه مورد نظر نیز بسیار مهم بوده و بر اساس نیازمندی های پروژه انتخاب می شوند. اجرای دقیق پروژه و تحویل بخش های مختلف آن در زمان تعیین شده نیز بر اهمیت استفاده از مشاوره های اجرایی طرح های انفورماتیکی می افزاید. در این حیطه رعایت دستور العمل ها و استانداردهای موجود نیز از اهمیت به سزایی برخوردار است.
- طراحی و تدوین RFP , Proposal, Business Plan
- شناخت، تحلیل کسب و کار
- تهیه سند راهبردی و چشم انداز فناوری اطلاعات IT
- تهیه طرح جامع فناوری اطلاعات IT سازمانها
- ارائه مشاوره حرفهای برای یکپارچه سازی سیستمهای جزیرهای
بررسی خدمات مشاوره اجرای طرح های انفورماتیکی
مشاورین و ناظرین بر این طرح های انفورماتیکی به نوعی امین کارفرمای مورد نظر محسوب می شوند و اداره اموری جاری را بر عهده دارند. این افراد طرح مورد نظر را هدایت کرده و چهار چوب مشخصی برای آن در نظر می گیرند. یکی از وظایف و خدمات مشاوران اجرایی این طرح ها، پیگیری و کنترل بر عملکرد پیمانکاران پروژه و بررسی قراردادهایی است که بین کارفرما و پیمانکاران تنظیم شده؛ این مشاورین در مواقع حساس راهکارهای اجرایی موثری ارائه داده و با این روش به حل مشکلات پیش رو کمک می کنند.
در بسیاری از این پروژه ها، روال کار قابل پیش بینی نخواهد بود؛ چرا که ماهیت فیزیکی پروژه جاری قابل ارزیابی نیست و این مسئله مشکلاتی در نظارت بر طرح های مربوطه به همراه می آورد.
مزایای استفاده از خدمات نظارتی در طرح های انفورماتیکی
پیش تر به دلیل عدم نظارت و استفاده از ساز و کار مشاوره ای مشکلات موجود در این عرصه بیشتر بود. این پروژه ها گاها با نارسایی های فنی رو به رو می شدند و به این ترتیب عملیات فنی مورد نظر برای بار دوم انجام می شد، که هزینه های بسیاری برای این طرح ها به وجود می آورد. این مسئله خسارات سنگین و هزینه های کمی و کیفی پروژه ها را افزایش داده و سرعت عمل پروژه را نیز کند می کرد. با ایجاد سیستم های نظارت بر طرح های انفورماتیکی، و بهره گیری از طرح های مدون مشاوره ای، این مشکلات حل شدند و این مسئله مهمترین مزیت بهره بری از خدمات نظارتی انفورماتیکی محسوب می شود.
خدمات مشاوره و نظارت بر اجرای طرح های انفورماتیکی
سابقه طولانی مدت مشاورین این عرصه و دانش و تجربه بالای آن ها نظارت بر حوزه های مختلف انفورماتیک را ساده تر می کند. حوزه های SDI با خدمات مشاوره و نظارت بر اجرای طرح های انفورماتیکی بهتر اداره شده و نتایج مطلوب تری به همراه خواهند داشت. به جز این موارد، مجموعه خدمات زیر از مهمترین فواید استفاده از این امکانات به شمار می روند:
- طراحی RFP و بیزینس پلن ها
- کنترل پروژه های اطلاعات مکانی و طراحی سیستم های مدیریتی
- کنترل و نظارت بر پروژه های سازمانی
- ارائه اطلاعات سازمانی به شرکت ها و کمپانی های مربوطه
- اجرای طرح های مطالعاتی و امکان سنجی و تحقیق پروژه های فناوری اطلاعات
- برنامه ریزی های عملیاتی و تعیین چشم اندازه های حوزه IT
- یکپارچه سازی سیستم های جزیره ای و ارائه مشاوره هایی در خصوص این عملیات
- ارائه طرح های جامع فناوری اطلاعات آی تی