- شنبه تا چهارشنبه 8:30-17 پنجشنبه 8:30-12:30
- info@imennet.net
جهت دریافت مشاوره رایگان و ارائه خدمات بهتر با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید، مشتاقانه منتظر شنیدن صدای گرم شما هستیم.
زیروکلاینت (zero client) ها برخلاف تین کلاینت ها Thin Client و PC، دارای حافظه داخلی هارد دیسک و CPU Storage و سیستم عامل اختصاصی پیش فرض و غیرقابل تغییر است که علت نام گذاری آن نیز همین است. با توجه به همین موارد دستگاه زیرو کلاینت را نمیتوان به تنهایی استفاده کرد و حتما باید در یک شبکه و به یک سرور شبکه زیروکلاینت متصل شود.
هیچ گونه سیستم عامل عمومی روی کلاینت های زیرو نصب نیست و امکان تغییر و نصب برنامه های کاربردی هم بر روی آنها وجود ندارد. و عملا فقط چند گزینه برای انجام تنظیمات ارتباطی و اتصال در منوهای آن وجود دارد.
در واقع یک دستگاه با پردازش صفر است و عملا همه چیز که یک کاربر بدان نیاز دارد در آن سمت ماجرا یعنی در سرور نصب شده اند. چیزهایی مثل انواع سیستم عامل ها یا نرم افزارهای کاربردی و به این دلیل که کل پردازش و حافظه و … در سرور زیرو کلاینت انجام می شود پس خرید زیروکلاینت و استفاده از ان نیازی به این موارد هم ندارد.
زیروکلاینت (zero client) در واقع اطلاعات را از سرور زیروکلاینت گرفته و روی مانیتور نمایش می دهد به همین سادگی. بعضی زیرو کلاینت (zero client) ها دارای رم، پردازنده و حتی حافظه داخلی با حجم کم می باشند.
زیروکلاینت (zero client) ها با توجه به مدل با استفاده از پروتکل های اتصال زیر به سرور زیروکلاینت متصل شده و از تمامی امکانات سخت افزاری و نرم افزاری سرور استفاده مینمایند.
خرید زیروکلاینت هم مانند تین کلاینت (Thin Client) و pc ها کامپیوترها از نظر توان پردازشی، ابعاد و شکل و همچنین انواع و تعداد پورت های ورودی خروجی و … متفاوت است و انواع مختلفی دارد و قیمت زیروکلاینت ها نیز متفاوت می باشد.
زیروکلاینت (zero client)ها کلیه پردازشهای مورد درخواست کاربر را مثل تایپ با صفحه کلید و موس و … را به سرور فرستاده و نتیجه را از سرور دریافت می کند. تمام درخواست های کاربر در سرور و شبکه زیرو کلاینت انجام می شود. و فقط نتیجه آن عملیات بر روی مانیتور زیروکلاینت نمایش داده میشود. و کلیه پردازش بر روی سرور انجام و نتیجه آن بر روی حافظه های سرور ذخیره می شود.
بیشتر فرمان ها در زیرو کلاینت (zero client) به سرور ارسال و بعد از آن سرور اطلاعات را به نمایشگر ارسال می کند. لذا در این حالت پهنای باند مورد استفاده بسیار کم می باشد.
که البته در سری جدید این فناوری و با پروتکل های پیشرفته تر تنها تغییرات نمایشگر نسبت به حالت قبلی ارسال می شود. و اطلاعاتی که تغییری در آنها وجود ندارد ثابت می ماند که این خود در کاهش مجدد پهنای باند مورد نیاز بسیار تاثیر گذار است.
برای ارتباط بین زیروکلاینت و سرور در حال حاضر چندین پروتکل وجود دارد. از جمله ریموت دسکتاپ یا RDP که برای شرکت مایکروسافت است. و پروتکل ICA که توسط شرکت سیتریکس طراحی شده است. و pcoip که توسط شرکت Vmware ساخته شده است. این پروتکل ها برای ارتباط بین سرور و زیروکلاینت استفاده می شوند که هر کدام نسبت به دیگری مزایایی دارد.
مهمترین نکته در مورد امنیت زیرو کلاینت این است که سرقت اطلاعات از آنها تقریبا ممکن نیست. زیرا عملا چیزی داخل آن ذخیره نمی شود و این مدیر شبکه است که امکان دسترسی به اطلاعات زیرو کلاینت (zero client) ها را می دهد.
همچنین مدیر شبکه میتواند کنترل کند که از طریق خرید زیروکلاینت (zero client) امکان اینکه اطلاعات به شبکه وارد شود وجود نداشته باشد. در این صورت هیچگونه ویروس و برنامه مخربی نمی تواند از طریق راه اندازی زیرو کلاینت وارد شبکه شود.
پس از خرید زیروکلاینت (zero client)، این دستگاه نیازی به ارتقا ندارد و با ارتقا سرور، زیروکلاینت (zero client) هم ارتقا پیدا می کنند.
بهطور مثال اگر رم سرور را افزایش دهیم رم زیروکلاینت (zero client) هم به نوعی افزایش پیدا می کند. اگر هم یک نرم افزار را بر روی سرور زیرو کلاینت ارتقا دهیم در واقع روی زیروکلاینت (zero client) هم خوانده می شود.
یک مزیت خوب این دستگاه ها این است که در دراز مدت هزینه ها را کاهش می دهند با بکارگیری سروری جدید زیروکلاینت (zero client) ها هم به نوعی قدرتمندتر می شوند، با اذعان داشت که قیمت زیروکلاینت بسیار مقرون به صرفه می باشد.
معمولا این دستگاه ها از طریق کابل شبکه یا به صورت وایرلس به سوئیچ شبکه برای ارتباط وصل هستند و بعد از آن به سرور وصل می شوند.
البته لازم به ذکر است با توجه به پهنای باند کم مورد نیاز از آنها برای دور کاری هم می توان به راحتی استفاده کرد.
در حالت عادی برای اینکه مدیر شبکه بتواند به کاربران خود سرویس دهد و در صورت بروز مشکل بتواند مشکلات کاربران را حل کند باید با صرف زمان خود بین کاربران رفته و مشکلات را بررسی کند. اما وقتی از سرور و زیروکلاینت استفاده می کند این مشکلات حل می شود فقط کافی است مشکلات کاربران را در سرور زیرو کلاینت بررسی نموده و آن را حل کند.
قیمت پایین زیروکلاینت ها نسبت به سایر انواع کامپیوتر و همچنین سهولت در پشتیبانی زیروکلاینت موجب استقبال بیشتر مجموعه ها از آنها شده است.
کار زیروکلاینت (zero client) انتقال تصویر است. با خرید زیرو کلاینت (zero client) ها میتوانیم به سرور متصل شده و سپس به یک دسکتاپ مجازی وصل شویم و دسترسی پیدا کنیم که به این روش، روش مجازی سازی میگویند.
در مرحله اول باید زیروکلاینت ها بر اساس پروتکلهایی که ساپورت میکنند دسته بندی شوند.
راه اندازی زیرو کلاینت zero client های قابل ارائه توسط شرکت ایمن شبکه هوشمند کلیه پروتکل های ذکر شده را میتوانند پشتیبانی کنند.
تمامی زیروکلاینت هایی که پروتکل Citrix را پشتیبانی میکنند پروتکل RDP را هم پشتیبانی میکنند.
همچنین تمامی زیروکلاینت هایی که پروتکل PCoIP را پشتیبانی میکنند پروتکل RDP را هم پشتیبانی می کنند.
تا به الان ما دو دسته زیروکلاینت (zero client) از نظر پروتکل پشتیبانی را دارا هستیم. اما یک دسته دیگر از این دستگاه ها هم هستند که هر سه پروتکل را میتوانند پشتیبانی کنند.
زیروکلاینت (zero client) های کمپانی HP از نوعی هستند که قابلیت پشتیبانی هرسه پروتکل را دارند.
تبحر خاص شرکت HP در تولید زیروکلاینت (zero client) مثال زدنی است.
یک دسته دیگر از زیروکلاینت (zero client) ها هستند که فقط از پروتکل PCoIP پشتیبانی میکنند.
این دستگاه ها دارای یک پردازنده اختصاصی برای این پروتکل هستند که مراحل انتقال تصاویر را سرعت میبخشند. به این نوع از زیروکلاینت (zero client) ها، ترادیچی یا ترادیشی میگویند.
برندهای معروف زیروکلاینت های ترادیچی کمپانی HP و Dell می باشند.
کلاینت های زیرو دیگری در بازار موجود هستند که محبوبیت کمی در بین کاربران دارند. زیرا برای انتقال دادن تصاویر پروتکل های خاص خودشان را دارند، مانند زیروکلاینت وی کلود پوینت.
شرکت ایمن شبکه هوشمند شرکت معتبر ارائه دهنده ی انواع زیرو کلاینت های HP و Dell میباشد.
برای آگاهی از قیمت زیروکلاینت ها و همچنین خرید زیروکلاینت به فروشگاه اینترنتی زیروکلاینت ما مراجعه نمایید.
تین کلاینت ها Thin Client قرار بود همانطور که از نامشان پیداست از هر نظر نازکترین کامپیوترها باشند. ولی با ظهور زیروکلاینت ها Zero Client و تقریبا حذف حافظه های ذخیره سازی و تنظیمات حداقلی آنها را تقریبا ناکام کرد.
زیروکلاینت ها و تین کلاینت (Thin Client) ها از نظر کاربری و هدف در یک راستا عمل میکنند. ارائه یک دسکتاپ در یک مرکز داده به یک کاربر. با این تفاوت که زیروکلاینت ها نیاز به تنظیمات کمتری دارند. کلاینت های زیرو ها معمولا دستگاه های کوچک و ساده ای هستند که با دارا بودن یک سری قابلیت های استاندارد نیاز اکثر کاربران را برآورده میکنند.
همچنین عموما آنها برای ارائه و نمایش یک دسکتاپ اختصاصی به کاربران یک شبکه از طریق پروتکل های راه دور ریموت مورد استفاده قرار می گیرند. در اکثر مواقع با چند تنظیم ساده این کار انجام میشود در مقایسه با هزاران تنظیم در سیستم عامل یک کلاینت عادی در شبکه.
زیروکلاینت ها در شبکه پس از روشن شدن کل تنظیمات خود را از سرور شبکه زیروکلاینت دریافت میکند. و این بدان معنی است که تمام آنها در یک شبکه زیرو کلاینتی مثل هم هستند.
با خرید زیروکلاینت (Zero client) ها می توان برای اتصال به انواع دسکتاپ ها از قبیل Terminal service و دسکتاپ های مجازی و یا سرورهای واقعی و ایستگاه های بلید Blade Workstation استفاده کرد.
اولین پیش فرض در راه اندازی زیروکلاینت ها این است که کامپیوتر روی میز کاربر هیچگونه تنظیمات ماندگار و دائمی و ثابتی ندارد. و به جای این کار این را می داند که با هربار روشن شدن تنظیمات و اطلاعات خود را از سرور و شبکه دریافت میکند. و این یک مزیت عالی است با توجه به اینکه کاربران آنها و خود این دستگاه ها یکسان نیستند.
این یکی از تفاوت های آن با تین کلاینت است که بر روی خود سیستم عامل و نرم افزار و هارد دیسک دارد که تنظیمات بر روی آنها ذخیره می شوند.
الیته تین کلاینت های اولیه شبیه زیروکلاینت (Zero client) های امروزی بودند. آنها دستگاه های ساده ای بودند که به صورت ریموت دسترسی به یک دسکتاپ را در یک مرکز داده فراهم میکردند.
ولی دو عامل انها را از کامپیوتر های نازک به سمت کامپیوتر های ضخیم شدن رهنمون کرد. اول ورود سازندگان کامپیوترهای شخصی به بازار خرید و فروش تین کلاینت و دوم وجود محدودیت های نمایش دسکتاپ از راه دور Remote desktop در ویندوز.
با توجه به اینکه در زیروکلاینت (Zero client) هیچ چیزی مربوط به کاربر ذخیره نمیشود و تمامی اطلاعات کاربران در مرکز داده و سرورهای شبکه ذخیره میشوند کاربران به راحتی میتوانند از هر زیروکلاینتی در مجموعه رای دسترسی به یک دسکتاپ و اطلاعات شخصی خود استفاده کنند. و این کار نیاز به حمل لپ تاپ یا کامپیوتر شخصی در مجموعه یا بین شعب و یا در میزهای مشترک را کاهش می دهد. و سازمان میتواند به سادگی در تمام میزهای کاری خود از این دستگاه برای دسترسی کاربران به داده های ذخیره شده شان استفاده کند.
یک مزیت خرید زیروکلاینت این است که دستگاه های جدید تازه خریداری شده نیازی به انجام تنظیمات ندارند. و میتواند مستقیما در اختیار کاربران قرار بگیرند. بدون نیاز به هیچگونه اصطلاحا پیش تنظیمی که این امر برای شرکتها و سازمان هایی که چندین شعبه دارند و یا در حال استخدام کارمندان جدید هستند بسیار صرفه جویی در زمان میکند. و کاربران میتوانند به سادگی با اتصال زیرو کلاینت به شبکه شروع به استفاده از آن کنند و یا اگر دستگاه یکی از آنها به هر دلیلی خراب شود و یا مشکل پیدا کند به سادگی با دستگاه دیگری جایگزین شود. و این امر در زمان و پشتیبانی زیروکلاینت بسیار صرفه جویی میکند.
دستگاه زیروکلاینت معمولا تنظیمات خود را از طریق یکسری فایل به اشتراک گذاشته شده در شبکه دریافت میکند. و انجام تغییر در تنظیمات زیروکلاینت (Zero client) عملا با انجام تغییر در این فایلهای مشترک در شبکه و ریست کردن دستگاه زیروکلاینت کاربران صورت میگیرد.
ارتقاء Firmware زیروکلاینت ها هم دقیقا به همین صورت قابل انجام است که باید فایل Update بروزرسانی مورد نظر در کنار سایر فایلها قرار بگیرد. و کاربران کامپیوتر خود را خاموش روشن کنند تا فایل جدید دریافت و نصب شود و این کار پشتیبانی و نگهداری تجهیزات شبکه را بسیار ساده و منسجم میکند.
یک علت رایج دیگر برای استقرار دسکتاپ های مبتنی بر مرکز داده، حفظ و نگهداری صحیح از داده ها و اطلاعات است. تا مالکیت معنوی یک شرکت در هر میز توزیع نشود.
از آنجا که زیروکلاینت فضای ذخیره سازی دائمی و یا هارد دیسک ندارند، احتمال باقی ماندن داده های مهم در دستگاه بسیار بعید است. همچنین، زیرو کلاینت Zero client ها سیستم عاملی عمومی را اجرا نمی کند، بنابراین بعید است توسط ویروس یا نفوذ شبکه به خطر بیفتد. در حقیقت، این کمبود فضای ذخیره سازی محلی عاملی تعیین کننده برای استقرار این دستگاه در برخی از محیط های بسیار ایمن است.
زیروکلاینت ها مزایای موارد فوق را بدون امکان نفوذ توسط سیستم عامل Local یا اصطلاحا محلی خود ارائه میدهند.
به عنوان مثال فرض کنید یک کلید USB را به زیروکلاینت (Zero client) خود متصل کردید. این تجربه ای مثل اتصال آن به یک کامپیوتر عادی را در شما به وجود می آورد. در صورتی که اگر رابط یک تین کلاینت (Thin Client) به جای زیروکلاینت (Zero client) بود، باید اول کلید توسط سیستم عامل آن شناسایی میشد. و سپس به سیستم عامل اصلی شما در سرور زیروکلاینت منتقل میشد که این خود احتمال نفوذ را افزایش میدهد.
میدان فاطمی خیابان گمنام بین ششم و هفتم پلاک ۳۴ واحد ۳
02174391800 09128581120 info@imennet.net