- شنبه تا چهارشنبه 8:30-17 پنجشنبه 8:30-12:30
- info@imennet.net
جهت دریافت مشاوره رایگان و ارائه خدمات بهتر با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید، مشتاقانه منتظر شنیدن صدای گرم شما هستیم.
تین کلاینت thin client کامپیوتری کوچک و آماده برای شبکه های دسکتاپ مجازی است، این سخت افزار ها با استفاده از کمترین منابع سخت افزاری، بهترین کارایی و بالاترین امنیت را برای شبکه های رایانه ای ایجاد می کنند. تین کلاینت ها می تواند دارای سیستم عامل مجزای از مجازی سازی و یا بدون سیستم عامل مجزا باشد.
در واقع در یک شبکه مجازی سازی شده می توانیم یک سیستم عامل محلی داشته باشیم ( بدون نیاز به سرور اصلی ) و یا اینکه کاملا وابسته به سرور مرکزی باشد که در حالت دوم سرور تمام کارها را انجام می دهد و این دستگاه تمام داده ها و نرم افزارهایی که سرور در اختیار آن قرار می دهد را می بیند و به آن دسترسی دارد.
اندکی پس از آنکه در سال 1998 مایکروسافت ویندوز ترمینال سرور و سیتریکس MetaFrame را راه اندازی کرد، تین کلاینت ها به یک کلاس اصلی محصولات تبدیل شدند. تولید کننده گان کامپیوتر های شخصی برای ورود به این بازار جدید پلتفرم های خود را قطع کردند ولی تلاششان مبنی بر این بود که از تجهیزات موجود خود مجددا با عنوانی جدید استفاده کنند. و این کار را با اختصاصی و سفارشی سازی های نرم افزاری و سیستمی لینوکس و ویندوز انجام بدهند و آنها را تبدیل به این دستگاه کنند.
اما به هر حال یک ویندوز و یا لینوکس کاملا اختصاصی شده هم نیاز به تنظیمات زیادی در محل دارد و این تنظیمات نیاز به فضایی برای ذخیره سازی هر چند کمتر از کامپیوتر های عادی دارد و تنظیمات آنها هم تا حدودی پیچیده است. عامل دیگری که باعث ضخیم شدن کامپیوترهای اصطلاحا نازک شده عدم کارایی خوب آنها در انتقال فیلم ها بود و پروتکل های ریموت اولیه عملکرد مناسبی برای این کار نداشتند. و بنابراین برخی از کدک ها را مجبور بودند از روی کلاینت اجرا کنند که این خود نیاز به یک سیستم عامل داشت.
با گذشت زمان، ویژگی های دیگری مثل Redirection USB، یک مرورگر وب محلی، Voice over IP و پشتیبانی از نمایش در چند مانیتور هم اضافه شد. هر ویژگی اضافی پیکربندی و پیچیدگی این دستگاه ها را افزایش می داد. و به همین دلیل پس از چند سال، تین کلاینت ها thin clients به رایانه های شخصی کوچک تبدیل شدند. برخی حتی اسلات های PCI یا PC Card را هم اضافه کردند. زیرو کلاینت (Zero client) ها بازگشت دستگاه های ساده با راه اندازی و تنظیمات و مدیریت ساده بر روی میز کاربران هستند.
پروتکل RDP یا Remote Desktop Protocol پروتکلی است که برای متصل شدن یک کامپیوتر به یک کامپیوتر راه دور مورد استفاده قرار می گیرد و این امکان را برای این محصول فراهم می کند که صفحه نمایش سرور راه دور را مشاهده کند و به نوعی یک ارتباط کنسولی اما از راه دور با آن برقرار کند.
پروتکل RDP به طور پیشفرض از پروتکل TCP به شماره پورت 3389 برای ارتباطش استفاده میکند. این پروتکل RDP پروتکل اختصاصی شرکت مایکروسافت است. به طور کلی اکثر دستگاه های تین و زیروکلاینت از این پروتکل پشتیبانی می کنند و می توان آن ها را با پروتکل RDP که معروف ترین پروتکل شرکت مایکروسافت می باشد راه اندازی کرد.
هر چند که RDP یک روش بسیار راحت برای اتصال این محصول است اما نصب و راه اندازی تین کلاینت بر روی پروتکل PCoIP کمی پیچیدگی دارد. التبه در صورتی می توان از این پروتکل استفاده کرد که دستگاه مورد نظر شما از این پروتکل پشتیبانی کند. هر چند اکثر مدل های بروز از برند های معروف همچون تین کلاینت hp و خرید انواع تین کلاینت های برند دل، از این نوع پروتکل پشتیبانی می کنند.
برای راه اندازی تین کلاینت با این نوع پروتکل نیازمند حداقل سه ماشین مجازی هستیم که ابتدا باید سرو را تهیه کنید و بر روی آن مجازی ساز ESX نصب کنید.
اولین ماشین مجازی Domain Control یا به اختصار DC می باشد. ماشین مجازی دوم horizon connection server، می باشد ( این دستگاه وظیفه مدیریت desktop ها را بر عهده دارد) و آخرین ماشین مجازی مورد نیاز horizon view agent می باشد. که در واقع ویندوز و سیستم عاملی می باشد که کاربران تصویر آن را می بینند و به آن وصل می شوند.
پروتکل ICA Citrix آخرین پروتکل مربوط به راه اندازی تین کلاینت می باشد. سیتریکس بیش از 23 سال سابقه کنترل از راه دور و برنامه های کاربردی برای دور کاری را دارد. پروتکل ICA Secure از یک رمزگذاری 128 بیتی و گواهینامه FIPS 140-2 از مایکروسافت کلید رمزگذاری دریافت میکند. برای خرید تین کلاینت و راه اندازی تین کلاینت ها به این روش چند پیش نیاز باید داشته باشیم.
همچون حالت PCoIP و xen server و ESX نیازمند یک سرور مجازی هستید. اما این بار به 4 ماشین مجازی نیاز دارید. اولین ماشین مجازی ( DC ( domain control می باشد. دومین ماشین مجازی delivery control می باشد که همان هسته مرکزی citrix می باشد. و می تواند مشخص کند کدام user به کدام دسکتاپ متصل است.
سومین ماشین مجازی، لایسنس سرور می باشد که تعداد کاربران را مشخص کند. چهارمین ماشین مجازی، delivery agent می باشد. که در واقع ماشینی هست که کاربران به آن وصل می شوند و تصویر آن را به عنوان ویندوز تین کلاینت خود می بینند.
تین و زیروکلاینت های قابل ارائه توسط شرکت ایمن شبکه هوشمند کلیه پروتکل های ذکر شده را میتوانند پشتیبانی کنند.
این دستگاه با توجه به نوع استفاده و نحوه کارکرد دارای ویژگی های مشترکی هستند که مهمترین آنها عبارتند از :
این دستگاه ها کلیه پردازش های مورد درخواست کاربر را مثل تایپ با صفحه کلید و موس و … را به سرور فرستاده و نتیجه را از سرور دریافت می کند. تمام درخواست های کاربر در سرور انجام می شود و فقط نتیجه آن عملیات بر روی مانیتور تین کلاینت نمایش داده می شود. نحوه کار تین کلاینت بدین صورت است که کلیه پردازش بر روی سرور انجام و نتیجه آن بر روی حافظه های سرور ذخیره می شود.
بیشتر فرمان ها در کلاینت تین به سرور ارسال و بعد از آن سرور اطلاعات را به نمایشگر ارسال می کند، لذا در این حالت پهنای باند مورد استفاده بسیار کم می باشد. البته در سری جدید این فناوری و با پروتکل های پیشرفته تر تنها تغییرات نمایشگر نسبت به حالت قبلی ارسال می شود و اطلاعاتی که تغییری در آنها وجود ندارد ثابت می ماند که این خود در کاهش مجدد پهنای باند مورد نیاز بسیار تاثیر گذار است.
با توجه به معرفی تین کلاینت تا بدینجا قطعا می دانید که تینکلاینت ها به تنهایی منابع سخت افزاری خاصی از جمله فضای ذخیره سازی ندارند و ما روی دستگاه تین کلاینت چیزی نصب نمی کنیم. در واقع با خرید تین کلاینت ما یک ابزار برقرار کننده اتصال بین کاربر و سرور داریم که صفحه نمایش سرور را نشان می دهد.
در این دستگاه بدون اجازه مدیر امکان نصب لوازم جانبی را نخواهیم داشت و هر کاربر محدودیت دسترسی به پارتیشن مخصوص خود را دارد.
مهمترین نکته در مورد امنیت تین کلاینت که باید بدانید این است که سرقت اطلاعات از آنها تقریبا ممکن نیست. زیرا عملا چیزی داخل آن ذخیره نمی شود و این مدیر شبکه است که با مدیریت شبکه کامپیوتری، امکان دسترسی به اطلاعات این دستگاه ها را می دهد.
همچنین مدیر شبکه می تواند کنترل کند که از طریق خرید انواع تین کلاینت امکان اینکه اطلاعات به شبکه وارد شود وجود نداشته باشد. در این صورت هیچ گونه ویروس و برنامه مخربی نمی تواند از طریق Thin client وارد شبکه شود، مگر اینکه سرور اصلی مورد حمله قرار گرفته و هک شود.
بیشتر Thin client ها نیازی به ارتقا ندارند و با ارتقا سرور، این محصول هم ارتقا پیدا می کنند. البته این در صورتی است که شما دستگاه تین کلاینت را در شبکه مجازی به کار گرفته باشید. اما اگر شما دستگاه ها را به صورت مستقل از سرور مرکزی استفاده نمایید می بایست به صورت جداگانه نسبت به بروز رسانی تین کلاینت ها اقدام نمایید.
اما اگر که از سرور تین کلاینت استفاده کنیم مثلا در صورتی که به رم بیشتری نیاز داشته باشیم کافی است، رم سرور را افزایش دهیم و با این کار رم تین کلاینت هم بهنوعی افزایش پیدا می کند. اگر هم یک نرم افزار را بر روی سرور ارتقا دهیم در واقع روی Thin client هم خوانده می شود. یک مزیت خوب استفاده از مجازی سازی برای تین کلاینت ها این است که در دراز مدت هزینه ها را کاهش می دهند با بکارگیری سروری جدید کلاینت های تین هم بهنوعی قدرتمندتر می شوند.
معمولا Thin client ها از طریق کابل شبکه یا به صورت وایرلس به سوئیچ شبکه برای ارتباط وصل هستند و بعد از آن به سرور وصل می شوند. البته لازم به ذکر است با توجه به پهنای باند کم مورد نیاز از آنها حتی می توان برای دورکاری نیز به راحتی استفاده کرد.
شایان ذکر است همه مدل های قابل خرید تین کلاینت دارای کابل شبکه وایرلس نیستند و در صورتی که نیازمند استفاده از این نوع دستگاه ها می باشید حتما در خرید و فروش تین کلاینت و قیمت تین کلاینت ها دقت نمایید.
کابل کشی شبکه تین کلاینت در صورتی که تعداد کلاینت های شما زیاد باشد نیازمند تیم متخصص و حرفه ای کابل کشی شبکه می باشد که دارای تجربه و نمونه کار های موفق در این زمینه باشد.
در حالت معمولی و روش سنتی برای اینکه مدیر شبکه بتواند به کاربران خود سرویس دهد و در صورت بروز مشکل بتواند مشکلات کاربران را حل کند باید با صرف زمان خود بین کاربران رفته و مشکلات را بررسی کند، اما وقتی از سرور مرکزی و تینکلاینت استفاده می کنید این مشکلات حل می شود.
فقط کافی است مشکلات کاربران را در سرور بررسی نموده و آن را حل کند. قیمت تین کلاینت ها نسبت به سایر انواع کامپیوتر پایین تر و همچنین سهولت در پشتیبانی آنها موجب استقبال بیشتر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی از آنها شده است.
کاهش قابل توجه هزینه های پشتیبانی و نگهداری تین کلاینت یکی از مزیت های خرید تین کلاینت به جای کامپیوترهای شخصی در ادارات دولتی است. این محصول کامپیوتری است که مبتنی بر شبکه ادارات ساخته شده و تمام امکانات یک کامپیوتر شخصی را در اختیار شما می گذارد. همچنین این دستگاه ها همانند سایر سیستم های رایانه ای تعمیر پذیر هستند.
مزایای استفاده و خرید انواع تین کلاینت ها در مجازی سازی شامل موارد زیر می شود:
Thin Client قرار بود همان گونه که از اسمشان مشخص است، از هر لحاظ نازکترین کامپبوترها باشند. اما با به وجود آمدن زیرو کلاینت ها و از بین رفتن تقریبی حافظه های ذخیره سازی و تنظیمات حداقلی آن ها را تا حدود زیادی ناکام کرد.
این محصول (Thin client) و زیرو کلاینت ها از لحاظ کاربری و هدف در یک راستا عمل میکنند. ارائه یک دسکتاب مجازی در یک مرکز داده به یک کاربر – با این تفاوت که این دستگاه ها احتیاج به تنظیمات زیادتری در مقایسه با زیرو کلاینت ها دارند.
زیرو کلاینت (Zero client) ها معمولا دستگاه های کوچک و ساده ای هستند که با دارا بودن یک سری قابلیت های استاندارد نیاز اکثر کاربران را برآورده می کنند و به طور معمول از آن ها جهت ارائه و نمایش دسکتاپ های اختصاصی به کاربران یک شبکه از طریق پروتکل های راه دور یا ریموت استفاده می شود. بیشتر اوقات با چند تنظیم راحت این عمل انجام می شود. در مقایسه با هزاران تنظیم در سیستم عامل یک کلاینت معمولی در شبکه.
زیرو کلاینت ها در شبکه بعد از روشن شدن، همه تنظیمات و داده های خود را از سرور شبکه دریافت می کنند. این بدان معنی می باشد که همه زیرو کلاینت (Zero client) ها در یک شبکه کاملا شبیه به هم می باشند.
از زیرو کلاینت (Zero client) ها می توان برای اتصال به انواع مختلفی از دسکتاپ ها از قبیل Terminal service و دسکتاپ های مجازی و یا سرورهای واقعی و ایستگاه های بلید Blade Workstation استفاده کرد.
ابتدایی ترین مسئله در کلاینت زیرو ها این است که این دستگاه بر روی میز کار هیچ مدل تنظیمات ثابت و ماندنی ندارد. به جای این کار، این نکته را می داند که در هر بار روشن شدن تنظیمات و داده ها را از سرور و شبکه فرا می خواند. این نکته یکی از مهم ترین ویژگی ها و کاربردهای این محصول به شمار می آید. یکی از تفاوت های اصلی آن با Thin Client است که بر روی خود، سیستم عامل و نرم افزار و هارد دیسک دارد که تنظیمات بر روی آنها ذخیره می شوند.
قابل ذکر است که Thin Client های ابتدایی، شبیه زیرو کلاینت (Zero client) های امروزی بودند. آن ها دستگاه های ساده ای بودند که به شکل ریموت دسترسی به دسکتاپ را در یک مرکز داده فراهم می کردند. اما دو دلیل آن ها را از کامپیوتر های نازک به سمت کامپیوتر های ضخیم یا فت کلاینت رهنمون نمود. یک وارد شدن سازندگان کامپیوترهای شخصی به بازار خرید و فروش تین کلاینت (Thin Client) و دو به وجود آمدن محدودیت های نمایش دسکتاپ از راه دور Remote desktop در ویندوز.
این تینکلاینت های ضخیم از نظر کارایی و توانایی و پیچیدگی بسیار شبیه به یک کامپیوتر کامل شده بودند و به جای ساده کردن مدیریت و نگهداری آنها مدیران IT را مجبور میکردند دستگاه ها را هم در محل کاربر و هم در مرکز داده تنظیم کنند و عملا تنظیمات باید در هر دو نقطه انجام می شد و این چیزی نبود که انتظارش را داشتند.
دستگاه های مختلفی در بازار ایران وجود دارد که البته شهرت بسیار پایینی میان اشخاص دارند. چرا که جهت منتقل کردن تصویر ها از پروتکل های مخصوص مربوط به خود استفاده می کنند. به عنوان مثال زیروکلاینت (zero client) های وی کلود پوینت. شرکت ایمن شبکه هوشمند، شرکت معتبر ارائه دهنده و خرید و فروش انواع تین کلاینت های HP و Dell می باشد.
میدان فاطمی خیابان گمنام بین ششم و هفتم پلاک ۳۴ واحد ۳
02174391800 09128581120 info@imennet.net