- شنبه تا چهارشنبه 8:30-17 پنجشنبه 8:30-12:30
- info@imennet.net
تجهیزات اکتیو یا فعال شبکه ( Active Network ) به کلیه تجهیزاتی در ساختار شبکه که به برق متصل می شوند و وظیفه قسمتی از برقراری ارتباط و یا انتقال اطلاعات و یا نگهداری یا مدیریت و یا ذخیره سازی اطلاعات را بر عهده دارند، تجهیزات اکتیو و یا فعال شبکه می گویند.
انتخاب صحیح و درست این تجهیزات امری تخصصی است که می تواند کمک زیادی به عملکرد درست شبکه و هزینه های مجموعه بنماید.
شرکت ایمن شبکه هوشمند به عنوان یک متخصص و شرکت پسیو و اکتیو شبکه با سال ها تجربه عملی، افتخار آمادگی خود را جهت فروش و تأمین انواع تجهیزات فعال شبکه (Active) در لایه های مختلف شبکه اعلام می نماید.
با توجه به تعریف اولیه ای که از تجهیزات فعال شبکه داشته ایم حتما سوال شما این است که تجهیزات اکتیو شبکه چیست؟ لطفا تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به تعریف کامل برخی از اجزای تجهیزات فعال شبکه بپردازیم.
کارت شبکه، یکی از مهمترین عناصر سخت افزاری در زمان پیاده سازی یک شبکه کامپیوتری است. هر کامپیوتر موجود در شبکه ( سرویس گیرندگان و سرویس دهندگان )، نیازمند استفاده از یک کارت شبکه است. کارت شبکه، ارتباط بین کامپیوتر و محیط انتقال ( نظیر کابل ها ی مسی و یا فیبر نوری ) را فراهم می نماید. اکثر مادربردهای جدیدی که از آنان در کامپیوترهای شخصی استفاده می گردد، دارای یک اینترفیس شبکه ای onboard می باشند. کامپیوترهای قدیمی و یا کامپیوترهای جدیدی که دارای اینترفیس شبکه ای onboard نمی باشند، در زمان اتصال به شبکه، می بایست بر روی آنان یک کارت شبکه نصب گردد. کارت شبکه جهت اتصال کامپیوتر به شبکه محلی در سرعت های 100،10 و 1000 مگا بیت بر ثانیه بکار میرود.
هر کارت شبکه دارای یک آدرس فیزیکی (MAC) است. آدرس فوق یک عدد شش بایتی بوده که سه بایت اول آن مشخص کننده سازنده کارت شبکه و سه بایت دوم، شماره سریال کارت شبکه است
کارت های شبکه به دو دسته کابلی و وایرلس تقسیم می شوند که هرکدام مزایا و معایبی دارند. کارت شبکه های وایرلس به 2 گروه اینترنال و اکسترنال ( قابل حمل) تقسیم می شوند.
سرورها در شبکه نقش های زیادی را بر عهده دارند و همچنین قیمت آنها نیز نسبت به سایر تجهیزات فعال شبکه معمولا بیشتر است. به همین دلیل انتخاب سرور مناسب از نظر برند و کارآیی کار بسیار مهم و تخصصی است.
انتخاب سرور نامناسب میتواند باعث بوجود آمدن کندی های زیاد و خرابی های مکرر و هزینه های پشتیبانی ناخواسته شود. سرور کامپیوتری است که خدماتی را برای کامپیوترها (یا کاربران آن) فراهم میکند. در تعریفی دیگر سرور کامپیوتری است که درخواست را پردازش کرده و داده را به کامپیوتر دیگری در بستر اینترنت یا شبکه انتقال میدهد.
در اجرا و طراحی دیتاسنتر، یک کامپیوتر فیزیکی که برنامه ی سرور بر روی آن اجرا میشود را سرور می نامند. اساس کار سرور مبتنی بر انتظار به درخواست کاربر و برآورده کردن آن است. منظور از کاربر میتواند یک برنامه هم باشد. انوع مختلفی از سرور وجود دارند. سرورها اغلب بر اساس هدفی که دنبال میکنند دسته بندی میشوند. سرور به صورت فیزیکی درحقیقت یک دستگاه است و براساس سرویسی که ارائه میدهد دسته بندی میشود.
همانطور که در یک شبکه کابلی برای برقراری ارتباط بین کامپیوتر ها به یک سوئیچ شبکه نیاز داریم در شبکه های وایرلس نیز به یک سخت افزار برای برقراری ارتباط بین کامیوتر ها احتیاج داریم که به آن اکسس پوینت می گویند.
در واقع اکسس پوینت در شبکه های وایرلس و اکتیو شبکه همان کاری را انجام میدهد که سوئیچ در شبکه های کابلی بر عهده دارد.
سوئیچ شبکه یکی از عناصر اصلی و مهم در شبکه های کامپیوتری و بخصوص از اجزای مهم در راه اندازی تجهیزات فعال شبکه است. با استفاده از سوئیچ، چندین کاربر قادر به ارسال اطلاعات از طریق شبکه در یک لحظه خواهند بود. سرعت ارسال اطلاعات هر یک از کاربران بر سرعت دستیابی سایر کاربران شبکه تاثیر نخواهد گذاشت. سوئیچ همانند روتر که امکان ارتباط بین چندین شبکه را فراهم می نماید، امکان ارتباط گره های متفاوت ( معمولا” کامپیوتر ) یک شبکه را مستقیما” با یکدیگر فراهم می نماید.
شبکه ها و سوئیچ ها دارای انواع متفاوتی می باشند. سوئیچ هائی که برای هر یک از اتصالات موجود در یک شبکه داخلی استفاده می گردند، سوئیچ های LAN نامیده می شوند. این نوع سوئیچ ها مجموعه ای از ارتباطات شبکه را بین صرفا” دو دستگاه که قصد ارتباط با یکدیگر را دارند، در زمان مورد نظر ایجاد می نماید.
روتر یکی از دستگاه های شبکه ای مهم و حیاتی است که از آن در شبکه های LAN و WAN استفاده می گردد. روترها تاکنون در مدل های متفاوت و با معماری مختلف طراحی، تولید و عرضه شده اند. استفاده از روترها در اکتیو شبکه به امری متداول تبدیل شده است. یکی از دلایل مهم گسترش استفاده از روتر در راه اندازی شبکه اکتیو، ضرورت اتصال یک شبکه به چندین شبکه دیگر ( اینترنت و یا سایر سایت ها ی از راه دور ) در عصر حاضر است.
نام در نظر گرفته شده برای روترها، متناسب با کاری است که آنان انجام می دهند: ” ارسال داده از یک شبکه به شبکه ای دیگر ” در واقع هنگامی که یک شبکه بزرگ باشد و هر قسمت از آن دارای یک رنج آی پی متفاوت وجود داشته باشد از روتر استفاده می شود. تا بین این قسمت ها ارتباط برقرار کند چون بدون وجود روتر این قسمت ها قادر به برقرای ارتباط با هم نمی باشند.
امروزه کاربران اینترنت به روش ها ی مختلفی به اینترنت متصل می شوند. اما یکی از راه های ساده و پرکاربرد برای اتصال به اینترنت استفاده از مودم های ADSL و یا سایر روشهای DSL و مودمهای مخابراتی می باشد.
تا به حال برای شما این اتفاق رخ داده که بخواهید بدون نیاز به کامپیوتر، پرینتری را به اشتراک بگذارید تا کاربران از طریق شبکه به آن متصل شوند و پرینت های خود را ارسال نمایند؟
در واقع روش کار به این صورت می باشد که شما پرینتر خود را با کابل یو اس بی یا پارالل به پرینت سرور وصل می کنید و از سوی دیگر پرینت سرور را با یک کابل شبکه به سوئیچ شبکه متصل می کنید.
این کار باعث می شود که پرینت سرور IP بگیرد و در شبکه شناسایی شود و از این به بعد کاربران درخواست های پرینت خود را مستقیماً برای پرینتر می فرستند و دیگر نیازی به این نیست که یک کامپیوتر همیشه روشن باشد و یک پرینتر روی آن Share شده باشد تا بقیه کاربران بتوانند پرینت بفرستند و غیره … .
در حقیقت خدمات اکتیو شبکه، از جمله خدمات شاخص شرکت ایمن شبکه هوشمند می باشد. این خدمات اکتیو شبکه (Active) به طور خلاصه شامل خدماتی همانند نصب آنتی ویروس در شبکه، نصب و پیکربندی تجهیزات شبکه و مواردی از این دست گفته میشود.
شرکت ایمن شبکه هوشمند با افتخار آمادگی خود را جهت تامین انواع تجهیزات فعال شبکه (Active) و همچنین تجهیزات شبکه و سرور در لایه های مختلف شبکه را اعلام می نماید.
این خدمات عبارتند از :
میدان فاطمی خیابان گمنام بین ششم و هفتم پلاک ۳۴ واحد ۳
02174391800 09128581120 info@imennet.net