کتبسته شبکه با نام Network Packet شناخته شده و به عنوان بستک نیز معرفی می شود. این بسته ها برای انتقال داده های کامپیوتری از یک سیستم به سیستم دیگری مورد استفاده قرار می گیرند. این بسته ها برای انتقال داده ها به صورت جداگانه از هم به کار می روند و سپس در کامپیوتر […]
کتبسته شبکه با نام Network Packet شناخته شده و به عنوان بستک نیز معرفی می شود. این بسته ها برای انتقال داده های کامپیوتری از یک سیستم به سیستم دیگری مورد استفاده قرار می گیرند. این بسته ها برای انتقال داده ها به صورت جداگانه از هم به کار می روند و سپس در کامپیوتر مقصد این داده ها به هم متصل شده و این پکت ها به هم متصل می شوند. ساختار بسته شبکه یا قاب بندی کلی آن مزایای بی شماری برای سیستم شبکه های امروزی دارد. در این بخش بیشتر به ارزیابی این نکات می پردازیم.
ساختار بسته شبکه یا Network packet
بسته شبکه یا Network Packet با ساختار به خصوصی طراحی می شود و برای انتقال مجزای داده ها به کار می رود. تصور کنید سارا یک بسته پستی برای علی در مقصدی دیگر ارسال می کند. اما حجم بسته بندی سارا بزرگتر از صندوق پست علی است. این وضعیت در رابطه با سیستم شبکه و پهنای باند آن نیز مطرح می شود. در برخی موارد ابعاد پهنای باند شبکه ها کمتر از میزان داده های انتقالی است. در این وضعیت از Network Packet برای مجزا کردن داده ها و ارسال جداگانه آن ها استفاده می شود.
بسته شبکه دقیقا مانند مثال بسته و صندوق پست عمل کرده و یک داده را به چند نامه کوچک تر تبدیل می کنند. این داده ها در ادامه توسط سیم ها و کابل ها ارسال شده و به مقصد می رسند. در ظاهر به نظر می رسد که کامپیوترها می توانند یک داده را بدون تقسیم بندی آن به داده های کوچک تر ارسال کنند؛ اما در واقعیت چنین رویکردی میسر نیست و میزان ارسال داده ها در یک زمان به پهنای باند موجود در شبکه مربوط می شود.
قاب بندی بسته شبکه چیست؟
بسته شبکه در برخی موارد نیاز به قاب بندی دارد. قاب بندی این بسته ها در سیستم شبکه ها با درج فواصل زمانی بین داده ها انجام می گیرد. به این ترتیب انتقال داده ها در فواصل زمانی تعیین شده انجام خواهد شد. برای این منظور گاها از لایه های فیزیکی نیز استفاده می شود که برای دریافت رشته های خاصی از بیت ها به کار می رود. در این خصوص مبحث پیونده داده ها نیز مطرح می شود که تشخیص هر گونه خطا در این فرایند را بر عهده دارد. در فرایند پشتیبانی شبکه این راهکارها برای از بین بردن سریع خطاهای احتمالی در حین انتقال داده ها استفاده می شود.
بیشتر بخوانید : لایه های شبکه
مزایای استفاده از بسته های شبکه
بسته شبکه مزایای بی شماری در پروسه انتقال داده ها از یک شبکه به کامپیوتر دیگری به همراه می آورد. برخی از مهم ترین مزایای استفاده از بسته شبکه از قرار زیر هستند:
- با به کارگیری این قابلیت ها هر گونه محدودیتی برای ارسال داده ها از یک سیستم به کامپیوتر دیگری از بین می رود.
- بسته شبکه در مواقعی که قصد انتقال پیام ها بین چند کامپیوتر را دارید مورد استفاده قرار می گیرد و قابلیت های اتصال را افزایش می دهند.
- این قابلیت برای پردازش ساده تر بسته های دریافتی مورد استفاده قرار می گیرد.
- شما می توانید از این قابلیت ویژه برای ارسال داده ها با یک سیم مشترک استفاده کنید. به این ترتیب اتصالات چند گانه بین سیستم ها بدون هیچ مشکلی انجام می گیرد.
- با این روش میلیاردها دستگاه به سیستم کامپیوتر شما وصل شده و به صورت همزمان تبادل داده ها را انجام می دهند.
بسته هدر و فوتر (Packet Header - Footer)
بسته شبکه در مدل های هدر و فوتر نیز مورد استفاده قرار می گیرند و هر یک قابلیت های ویژه ای در سیستم شبکه به وجود می آورند. packet header یک نوع برچسب اطلاعاتی است که در رابطه با مبدأ محتوا، مقصد و سایر مشخصات بسته مورد نظر به کار می رود.
تمامی بسته های شبکه باید به گونه ای تنظیم شوند که گیرنده مبدأ و ارسال کننده آن ها را شناسایی کرده و با مشخصات بسته مورد نظر آشنا شود. به این ترتیب روش پردازش هر بسته نیز ساده تر خواهد بود. اهداف هر یک از بسته ها نیز با استفاده از قابلیت های هدر و فوتر بستک ها مشخص می شود.
فوترها و پیش پرده ها نیز عملکرد مشابه هدرها را در سیستم شبکه انجام می دهند. این قسمت از هر بسته در انتهای آن قرار می گیرد و کارایی قابل توجهی برای سیستم مورد نظر به همراه دارد. هر یک از این بخش ها اطلاعات اضافه ای در رابطه با بسته مورد نظر منتقل می کنند. این قابلیت برای برخی از پروتکل ها مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین بخوانید : ترانک شبکه چیست؟
بسته آی پی (IP Packet)
IP Packet یا بسته شبکه آی پی یکی از پروتکل های خاص در این سیستم به شمار می رود که به صورت لایه ای برای مسیردهی به داده های شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. با این روش از ارسال صحیح هر بسته به مقصد تعیین شده اطمینان خواهید داشت. هر یک از بسته ها بر اساس پروتکل مورد استفاده در آن ها شناسایی می شوند و انتقال آن ها با این شیوه میسر خواهد شد. یک بسته با وجود هدر آی پی به عنوان آی پی پکت معرفی شده و در این سیستم مورد استفاده قرار می گیرد.
هر هدر آی پی مشخصات و اطلاعات مهمی را در خود جای می دهد که مبدأ و مقصد داده ها را تعیین می کند. در این خصوص باید به اندازه بسته و بازه های زمانی مربوط به آن نیز دقت داشته باشید و با تعیین این مشخصات انتقال داده ها را انجام دهید. به این ترتیب کنترل روترها برای رها کردن داده ها به سمت مقصد ساده تر انجام می شود.
نتیجه گیری
در سال های اخیر قابلیت های شبکه برای ارسال داده ها افزایش یافته و روش های جدیدی برای تبادلات چندگانه ابداع شده اند. استفاده از ترفندها و پروتکل های جدید در این حوزه انتقال داده ها را ساده تر از همیشه می کند. در این بخش در رابطه با برخی از مهم ترین ویژگی های بسته یا بستک های شبکه نکاتی را بررسی کرده و روش انتقال داده با استفاده از این قابلیت ها را بررسی کردیم.
در ادامه بخوانید : پورت شبکه و انواع آن