یکی از مواردی که تقریبا همه سازمان ها و شرکت هایی که از اینترنت استفاده می کنند درگیر آن هستند، انواع حملات شبکه های کامپیوتری است. فرقی نمی کند که این شبکه متعلق به یک شرکت ساده باشد یا یک سازمان دولتی. با این حال، هر شبکه ای می تواند مورد حمله قرار گیرد. امنیت […]
یکی از مواردی که تقریبا همه سازمان ها و شرکت هایی که از اینترنت استفاده می کنند درگیر آن هستند، انواع حملات شبکه های کامپیوتری است. فرقی نمی کند که این شبکه متعلق به یک شرکت ساده باشد یا یک سازمان دولتی. با این حال، هر شبکه ای می تواند مورد حمله قرار گیرد. امنیت شبکه ما بر عهده پشتیبانی شبکه شرکت است که باید از تمامی حملات سایبری جلوگیری کند. بنابراین باید یک برنامه امنیتی خوب برای کل شبکه و همه سرور در شبکه های کامپیوتری داشته باشیم. ابتدا باید تا حد امکان از تنظیم پروتکل های مختلف و غیر ضروری خودداری کنیم و سپس شبکه را همیشه رصد کنیم.
انواع حملات در شبکه های کامپیوتری بیشتر در شبکه هایی صورت می گیرد که ساختار مناسبی ندارند. و هر چه کمتر به ساختار شبکه توجه کنیم و از خدمات پشتیبانی شبکه و سخت افزار استفاده نکنیم، احتمال حمله به ما بیشتر می شود. ما به عنوان یک متخصص شبکه باید با انواع حملات شبکه آشنا باشیم و اقدامات لازم برای مقابله با آن ها و حفظ شبکه خود را بدانیم. در زیر در مورد انواع این حملات صحبت خواهیم کرد.
انواع تهدیدها و حملات شبکه های کامپیوتری
حملات شبکه می تواند از طریق بدافزارها، تروجان ها، ویروس ها، کرم ها، روش های فیشینگ، جاسوس افزارها و غیره رخ دهد. هکرهای کلاه سیاه می توانند فایل ها را برای کارمندان در شبکه ارسال کنند و فایل ها توسط کارمندان دانلود می شوند. این فایل ممکن است حاوی برخی از عناصر ذکر شده باشد که در صورت عدم پشتیبانی از شبکه کامپیوتری، می تواند به سیستم شبکه نفوذ کند. این موارد داده های شما را استخراج می کنند و می توانند تمام فایل های شما را ردیابی کنند.
مطلب پیشنهادی: لایه های شبکه و معرفی 7 نوع از مدل tcp/ip و osi
معرفی و بررسی انواع حملات شبکه
برخی از نرم افزارها و خدمات ذاتا در برابر انواع مختلف حملات شبکه آسیب پذیر هستند. بنابراین لازم است در مرحله اول در هنگام نصب و راه اندازی شبکه دقت لازم را به عمل آورید و در مرحله دوم از نصب سرویس ها و پروتکل های غیر ضروری خودداری کنید. با شناسایی و آشنایی با انواع حملات در شبکه های کامپیوتری، می توان تاثیر سازنده ای بر امنیت سیستم داشت. به طور کلی این موارد را می توان به صورت زیر تقسیم بندی کرد:
- حملات ddos در شبکه
- حمله فیشینگ
- بد افزار و نرم افزارهای مخرب
- ویروس ها
- رسانه های تبلیغاتی
- حملات تروجان ها در شبکه
- نرم افزارهای جاسوسی
- انواع حملات شبکه های کامپیوتری با ترس افزارها
- کرم ها
امروزه با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از کاربران با انواع حملات شبکه و راه های محافظت از سیستم خود آشنا هستند. در ادامه به طور کامل تری به توضیح و بررسی هر کدام از این موارد می پردازیم.
1. حملات dos در شبکه
حملات انکار سرویس DOS زمانی اتفاق می افتد که هکرها برنامه ای را هدف قرار می دهند که توسط کل سازمان مورد استفاده قرار می گیرد و حجم زیادی از ترافیک غیرضروری را به همراه دارد. بنابراین پس از حمله هیچ عضوی نمی تواند از آن برنامه استفاده کند. این بدان معناست که برخی از خدماتی که کاربران سازمان می خواهند از آن ها استفاده کنند با استفاده از حملات شبکه DOS به طور کامل مختل می شوند. این امر مانع از دسترسی سایر کاربران به برنامه می شود.
2. حمله فیشینگ
یکی از اصلی ترین موارد در لیست حملات شبکه، موضوع پیچیده فیشینگ است. این حمله نوعی کلاهبرداری است که در آن کاربر اطلاعات حساسی مانند رمزهای عبور بانکی را در اختیار یک هکر قرار می دهد. معمولاً چنین حمله ای با یک اس ام اس یا ایمیل وسوسه انگیز شروع می شود. این پست ها شما را به پیوندهایی به سایت های محبوب مشابه هدایت می کنند. بنابراین سعی کنید در چنین مواقعی پیوست پیامک را باز نکنید. حتی اگر فرستنده اس ام اس یکی از دوستان شما باشد.
3. بد افزار و نرم افزارهای مخرب
بدافزار نمونه بارز انواع حملات شبکه ای است که بدون اطلاع کاربران بر روی رایانه ها و دستگاه های هوشمند نصب می شود و باعث توقف سایر برنامه ها می گردد. این نرم افزار عمدتا توسط هکرها استفاده می شود که با استفاده از این ترفند فعالیت های مجرمانه انجام می دهد. این نرم افزار شبکه بر روی سیستم هایی با سطح امنیتی پایین اجرا می شود.
بیشتر بخوانید: 0 تا 100 امنیت سایبری چیست؟ انواع cyber security
4. ویروس ها از انواع حملات در شبکه های کامپیوتری
یک ویروس کامپیوتری، به عنوان نمونه ای از انواع حملات شبکه، دائماً خود را کپی می کند و روی سیستم های دیگر نصب می کند. از جمله خطرات ویروس این است که، آن ها می توانند فایل ها را به طور کامل از یک درایو حذف کنند یا کل هارد دیسک را فرمت کنند. ویروس ها می توانند به دستگاه شما آسیب جدی وارد کنند.
در برخی موارد امکان تعمیر شبکه به طور کامل از بین رفته یا باعث کندی عملکرد برنامه ها و خطاهای فنی می شود. نصب در آنتی ویروس کسپرسکی بر روی سیستم شما بهترین راه برای مبارزه با آسیب های جدی ناشی از حملات ویروسی است.
5. رسانه های تبلیغاتی
ابزارهای تبلیغاتی مزاحم برای هکرهای آنلاین برای ارتکاب جنایاتی مانند کلاهبرداری مالی عالی هستند.
6. حملات تروجان ها در شبکه
تروجان یک برنامه مخرب و بخشی از یک نوع حمله در شبکه های کامپیوتری است که تکثیر و تکرار نمی شود ولی می تواند آسیب جدی به ساختار طراحی شبکه شما وارد کند. درهای پشتی یا تروجان ها انواع بدافزارهایی هستند که به مهاجمان اجازه دسترسی به داده های سیستم را می دهند.
7. نرم افزارهای جاسوسی
Spyware نرم افزاری است که اطلاعات شخصی افراد را بدون رضایت آن ها جمع آوری می کند. این نوع نرم افزارهای جاسوسی با استفاده از پردازش اضافی سرعت و کارایی سیستم کاربر را کاهش می دهد.
این حملات شبکه شامل نظارت بر ترافیک شبکه توسط نرم افزارهای جاسوسی، شنود مکالمات ناامن کاربر و شناسایی ترافیک ضعیف شبکه به منظور به دست آوردن اطلاعاتی مانند گذرواژهها و ناظران است. این رفتار با اعلان هایی تعریف می شود که بلافاصله مهاجم را از اقدامات کاربر مطلع می کند. چنین حملاتی بدون اطلاع کاربر اتفاق می افتد.
مطلب پیشنهادی: امنیت سایبری در شبکه هوشمند سازمانی و خانگی
8. انواع حملات شبکه های کامپیوتری با ترس افزارها
Scareware یک برنامه مخرب و نمونه ای از حملات مختلف شبکه است که علاوه بر آسیب رساندن به سیستم و خدمات زیرساخت شبکه، کاربران را مجبور به خرید می کند. دراین مواقع کاربران به اشتباه تصور می کنند که سیستم آلوده است، و خرید این نرم افزار را به عنوان یک راه حل در نظر می گیرند. در حین نصب این برنامه ممکن است برنامه های مخرب دیگری نیز به طور همزمان بر روی سیستم کاربر نصب شوند.
9. کرم ها
کرم ها از شبکه های کامپیوتری برای تهیه کپی از خود و ارسال آن به دیگران استفاده می کنند. تفاوت کرم ها با ویروس ها در این است که ویروس ها با اتصال به برنامه های دیگر تکثیر می شوند. اما کرم ها بدون نیاز به برنامه های دیگر تکثیر و انتقال می یابند. جدی ترین آسیب کرم ها آسیبی است که به شبکه وارد می کنند.
روش های ایجاد حفاظت در برابر حملات در شبکه
- استفاده از آنتی ویروس ها که نرم افزارهای مهمی برای جلوگیری از کرم ها و ویروس ها هستند. فقط آنتی ویروس هایی مانند لایسنس کسپرسکی می توانند آن ها را شناسایی و حذف کنند.
- یکی دیگر از راه های مقابله با حملات شبکه، فایروال ها هستند که دیواری بین شبکه داخلی شما و خارج هستند. و کاربردهای بسیار مهمی دارند. یکی از این شبکه های غیرقابل اعتماد شبکه اینترنت خارجی است، اگر شبکه داخلی شما فایروال نداشته باشد، هکرها می توانند از طریق این شبکه خارجی وارد شبکه داخلی شما شوند.
- استفاده از برنامه های پشتیبان حداقل می تواند از تخریب و از بین رفتن اطلاعات ناشی از حملات شبکه جلوگیری کند.