• شنبه تا چهارشنبه 8:30-17 پنجشنبه 8:30-12:30
  • info@imennet.net
مشاوره رایگان 02174391800

خدمات طراحی شبکه و توپولوژی زیرساخت شبکه اصولی

خدمات طراحی شبکه های کامپیوتری که در اصلاح فنی Network mapping نامیده می شود و گاهی اوقات به‌عنوان توپولوژی شبکه نیز شناخته می‌شود، چیدمان فیزیکی، مجازی و منطقی زیرساخت‌ها در یک شبکه فناوری اطلاعات است. طراحی یک شبکه به‌طورکلی توسط طراحان شبکه، مهندسان، مدیران فناوری اطلاعات و سایر کارکنان مرتبط انجام می‌شود، تمامی این موارد قبل از اجرای زیرساخت شبکه انجام می‌شود. در بسیاری از موارد، نقشه های شبکه شامل اطلاعات قدیمی یا از دست رفته هستند. این امر باعث می شود تا عملکرد مهندسان شبکه بازخورد منفی داشته باشد و تغییر عملکرد آنان برای حل مشکلاتی که بخاطر نبود اطلاعات و اسناد صحیح بوده موجب اتلاف هزینه و زمان شود، و این امر موجب می شود تا بدهی های فناوری افزایش یابد.
انتخاب یک شرکت طراح شبکه اصولی مسلما می تواند در جلوگیری از هدر رفت هزینه های شما بسیار موثر باشد، لطفاً با ما همراه باشید.
جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید 88970170 (021)
آنچه در این مطلب مطالعه خواهید نمود
    خدمات طراحی شبکه و توپولوژی زیرساخت شبکه اصولی

    خدمات طراحی شبکه و توپولوژی زیرساخت شبکه اصولی

    چرا طراحی شبکه های کامپیوتری مهم است؟

    همان‌طور که شبکه‌ها برای وظایف تجاری حیاتی می‌شوند، تصمیمات طراحی شده توسط متخصصان فناوری اطلاعات می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای داشته باشد. شبکه‌ای با طراحی خوب برنامه‌ریزی‌شده عملکرد بهتری خواهد داشت. ایمن‌تر و مقاوم‌تر و عیب‌یابی آسان‌تر است و به‌راحتی مقیاس می‌یابد و با فناوری‌های آینده سازگار می‌شود.

    آیا طراحی شبکه همان توپولوژی شبکه است؟

    درحالی‌که طراحی یک شبکه شامل فرایندها و نتایج کسب‌وکار است، توپولوژی شبکه به طراحی اشاره می‌کند که از طریق نمودارهای شبکه، اغلب نقشه‌های توپولوژی نامیده می‌شود. حلقه، زنجیره، درخت و مش چند نوع توپولوژی شبکه هستند.

    طراحی شبکه استاندارد

    فرایند ایجاد طراحی شبکه چگونه است؟

    نمودار شبکه به طور معمول عامل اصلی فرایند طراحی است. این یک نمایش بصری از شبکه را ارائه می‌دهد و اطلاعاتی مانند اتصالات فیزیکی را ادغام می‌کند. مقدار، نوع و مکان همه دستگاه‌ها و نقاط پایانی، آدرس‌دهی IP و فرایندهای امنیتی و معماری. نرم‌افزار طراحی شبکه می‌تواند با ایجاد یک سایت یا طرح اداری برای ترسیم اتصالات فیزیکی کمک کند.

    ارزش طراحی را بشناسید

    طراحی کردن شبکه‌هایی که وظایف مهم تجاری را انجام می‌دهند باید یک فرایند دقیق و مدون باشد نه اینکه با هم ترکیب شوند. اختصاص زمان و منابع مناسب به فرایند طراحی، منجر به شبکه‌ای می‌شود که مقرون‌به‌صرفه است، مدیریت آن آسان است و آماده رشد است.

    طراحی برای امنیت

    امنیت شبکه باید در مراحل اولیه طراحی ایجاد شود، اما بعداً متصل نشود. اگر امنیت در طراحی مدنظر قرار نگیرد، ابزارهای امنیتی ناسازگار می‌توانند بر عملکرد شبکه، تجربه کاربر و قابلیت مدیریت تأثیر بگذارند.

    طراحی برای انعطاف پذیری

    این فرایند با ایجاد لیستی از چالش‌های انعطاف‌پذیری که یک سازمان با آن مواجه است. مانند حوادث امنیتی، مشکلات شبکه، یا نیاز ناگهانی به‌روزرسانی برنامه‌ها یا افزایش یا کاهش مقیاس، آغاز می‌شود. تیم‌های فناوری اطلاعات می‌توانند از این سناریوها برای آزمایش توانایی طراحی شبکه در پاسخگویی و تنظیم استفاده کنند. تیم‌های فناوری اطلاعات می‌توانند شبکه‌هایی را طراحی کنند که مقیاس‌پذیری را آسان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد.

    طراحی شبکه های کامپیوتری برای مقیاس پذیری

    طراحی برای مقیاس‌پذیری ارزیابی کنید که مقیاس‌بندی سازمان به‌احتمال زیاد چگونه خواهد بود، مانند افزودن مداوم مشتریان یا افزایش سریع و کوچک‌سازی خدمات برای تطبیق گردش کار خاص. با دنبال‌کردن این فرایند، تیم‌های فناوری اطلاعات می‌توانند شبکه‌هایی را طراحی کنند که مقیاس‌پذیری را آسان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر کند. تمامی فرایندی که می‌تواند طراحی شبکه را بهبود ببخشد، به تیم طراحی ارتباط دارد.

    طراحی شبکه های کامپیوتری برای دید

    یک سیستم مدیریت شبکه می‌تواند به ارائه دید در شبکه کمک کند و تشخیص معضلات احتمالی و نظارت بر شاخص‌های عملکرد را برای تیم‌های IT ساده‌تر کند.

    با تکامل نیازهای شبکه، به طراحی شبکه ادامه دهید

    با رشد و تغییر یک تجارت، شبکه آن نیز باید رشد کند. کاربران و مشتریان می‌آیند و می‌روند، برنامه‌ها تکامل می‌یابند و عادات کاری تغییر می‌کند. یک طراحی شبکه با کارایی بالا و مقرون به صرفه باید متناسب با این تغییرات تنظیم شود.

    طراحی برای پایداری

    جهت طراحی کردن شبکه ای برای پایداری، تیم‌های فناوری اطلاعات می‌توانند سیستم مدیریت انرژی و پایداری جهانی را پیاده‌سازی کنند. ابتکارات شامل کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و اجرای ویژگی‌های انرژی برای کاهش تقاضای جهانی انرژی است. خدمات طراحی زیرساخت شبکه اصولی و استاندارد باید زیر نظر یک تیم حرفه‌ای و باتجربه صورت گیرد. خدمات طراحی شبکه network و پیاده‌سازی آن از جمله بهترین مشاغل وابسته در این حوزه است که ایمن نت به عنوان شرکت متخصص خدمات پشتیبانی شبکه به خوبی از عهده این کار بر می آید.

    نقشه برداری شبکه

    نقشه‌برداری شبکه رابطی است که برای تجسم جنبه‌های فیزیکی و منطقی شبکه استفاده می‌شود. طراحی زیرساخت شبکه ارتباط تنگاتنگی با این مسئله دارد.

    نقشه برداری زیرساخت شبکه چیست؟

    در حقیقت نقشه برداری زیرساخت شبکه ، نقشه برداری توپولوژی شبکه یا زیر ساخت شبکه ، فرایند ایجاد نقشه هایی است که طرح شبکه شما را با ایجاد نقشه شبکه به تصویر می کشد.
    نقشه برداری زیرساخت های شبکه را می توان به صورت دستی با استفاده از ابزارهایی مانند نرم افزار های رسم نمودار یا حتی قلم و کاغذ ایجاد کرد. البته این کار فرآیند ذخیره سازی و اشتراک گذاری نقشه برداری شبکه را پیچیده می کند!
    علاوه بر این ، ابزارهای زیادی وجود دارد که فرایند نقشه برداری زیرساخت شبکه را خودکار انجام می دهد. به عنوان مثال ، چندین ابزار نظارت بر شبکه ، قابلیت نقشه برداری شبکه را ارائه می دهند.
    البته گاهی اوقات، نقشه برداری دستی در مراحل طراحی شبکه های کامپیوتری یا برای شبکه های کوچک مفید است ، این در حالی است که ابزارهای نقشه برداری خودکار شبکه ، بعد از راه اندازی شبکه ها به ما کمک می کند.
    برای درک این موضوع که چرا نقشه برداری زیرساخت های شبکه مهم است ، بهتر است نگاهی به آنچه در نقشه شبکه وجود دارد بیاندازیم.

    نقشه شبکه چیست؟

    نقشه شبکه به تصویر کشیدن دستگاه ها ، اتصالات فیزیکی و اتصالات منطقی در یک شبکه است. این نقشه های شبکه، که گاهی اوقات نمودارهای شبکه نیز نامیده می شوند، یکی از مهمترین اسناد شبکه ای هستند که می توانید داشته باشید. به طور کلی، ما می توانیم نقشه های شبکه را به دو دسته گروه بندی کنیم:

    1. نقشه شبکه فیزیکی: یک نقشه شبکه فیزیکی دستگاه های فیزیکی ، کابل ها ، اتصالات و مکان های موجود در یک شبکه را مشخص می کند.
    2. نقشه منطقی شبکه: نقشه شبکه منطقی ، اتصالات منطقی بین دستگاه های موجود در شبکه را مشخص می کند. با این حال، در عمل، تفاوت زیادی در سطح جزئیات در نقشه های شبکه وجود دارد. در برخی موارد ، ابزارهای نقشه برداری زیرساخت شبکه ممکن است نقشه های فیزیکی و منطقی را بر روی همان نقشه ارائه دهند.

    نقشه های شبکه همچنین می توانند ایستا یا پویا باشند.

    1. نقشه های شبکه ایستا: بصورت خودکارتغییر نمی کنند و باید به صورت دستی به روز شوند
    2. نقشه های شبکه پویا: با تغییر همه چیز به طور خودکار به روز می شوند

    در حالی که سطح جزئیات در نقشه های شبکه می تواند متفاوت باشد، برخی از مهمترین مواردی که باید شامل آنها شوند ، دستگاه های شبکه ، آدرس های IP و اتصالات لایه 1 تا 3 هستند که با طراحی شبکه با این داده ها، یک نمای کلی از توپولوژی شبکه خود خواهید داشت.

    نقشه برداری سایت

    در واقع نقشه برداری سایت تجسم یک فضای کاری واقعی است. نقشه‌برداری سایت به برنامه‌ریزی عناصر فیزیکی و کابل‌کشی با جزئیات بیشتر کمک می‌کند. به‌طورکلی طراحی شبکه شامل ارزیابی، درک و دامنه بندی شبکه‌ای است که باید اجرا شود. کل طراحی یک شبکه معمولاً به‌عنوان نمودار شبکه نشان داده می‌شود که به‌عنوان نقشه‌ای برای پیاده‌سازی فیزیکی شبکه عمل می‌کند.

    الگوها

    اکثر راه حل های طراحی شبکه دارای الگوهای توپولوژی‌های معمولی شبکه هستند. برخی از راه حل ها همچنین شامل کتابخانه‌هایی از عناصر واقعی شبکه هستند که می‌توانند به‌راحتی به یک طرح اضافه شوند.

    ابزارهای صادرات فایل

    اکثر راه حل های طراحی اجازه می‌دهد تا طرح‌ها به‌صورت PDF صادر شوند. برخی راه حل‌ها ممکن است طرح‌هایی را با فرمت‌های Microsoft Visio یا قالب‌های تخصصی مانند XAML صادر کنند.

    کشف

    برخی از راه حل ها دارای ابزارهای کشف داخلی هستند، به این معنی که آنها به طور خودکار زیرساخت شبکه موجود را فهرست‌بندی و نمودار می‌کنند. این موارد طراحی شبکه را راحت‌تر می‌کنند.

    نظارت

    برخی از راه حل های طراحی یک شبکه کشف را یک‌قدم جلوتر می‌برند و همچنین بر شبکه نظارت دارند. این فرایند می‌تواند اطلاعات پس‌زمینه مفیدی را در مرحله طراحی ارائه دهد. بهتر است تا خدمات طراحی زیرساخت شبکه اصولی و استاندارد ایمن تأیید شده را به یک متخصص باتجربه در همین زمینه بسپارید.

    ایمن شبکه هوشمند به عنوان یک شرکت متخصص طراح ، مشاوره و نظارت بر اجرای طرح های انفورماتیکی آماده همکاری با ارگان ها و شرکت های دولتی و خصوصی می باشد.

    توپولوژی و نقشه شبکه

    برای ساده سازی شبکه‌های پیچیده سازمانی، مهندسان اغلب از تقسیم‌بندی، توپولوژی سلسله‌مراتبی و روش‌های مونتاژ مدولار استفاده می‌کنند که می‌توانند به‌راحتی در تولید خودکار شوند. طراحی و اجرای انواع شبکه‌های کامپیوتری به همراه توپولوژی و نقشه شبکه از جمله شاخه‌های اصلی فرایند کار است.

    ‌نمودارهای جریان

    ویژگی‌های نموداری تیم‌های فناوری اطلاعات را قادر می‌سازد تا نه‌تنها شبکه‌ها یا مکان‌های فیزیکی، بلکه گردش کارهای مشخص را نیز ترسیم کنند. این فرایند می‌تواند به آزمایش توانایی طراحی برای مدیریت گردش کار کمک کند. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که خدمات طراحی زیرساخت شبکه اصولی و استاندارد است.

    به‌طور کلی طراحی شبکه های کامپیوتری شامل ارزیابی، درک و دامنه بندی شبکه ای است که باید اجرا شود. کل طراحی یک شبکه معمولاً به‌عنوان نمودار شبکه نشان داده می‌شود که به‌عنوان نقشه‌ای برای پیاده‌سازی فیزیکی شبکه عمل می‌کند. به طور معمول، طراحی یک شبکه شامل موارد زیر است :

    • نقشه منطقی شبکه‌ای که باید طراحی شود
    • ساختار کابل‌کشی استاندارد شبکه
    • تعداد، نوع و مکان دستگاه‌های شبکه ( روتر، سوئیچ‌ها، سرورها )
    • ساختار آدرس‌دهی IP
    • معماری امنیت شبکه و فرایندهای کلی امنیت شبکه
    خدمات طراحی شبکه

    پروتکل های رایج مورد استفاده در نقشه برداری شبکه

    هنگام ایجاد نقشه های اصلی شبکه یا طراحی توپولوژی شبکه ، به طور کلی نیازی به استفاده از پروتکل های شبکه خاصی نخواهید داشت. از سوی دیگر ، پروتکل های شبکه توسط ابزارهای نقشه برداری بصورت خودکار در زیرساخت شبکه مورد استفاده قرار می گیرند و حتی اگر نقشه برداری دستی انجام می دهید ، می تواند کارآمد باشد.

    برخی پروتکل های رایج وجود دارد که برای جمع آوری داده ها برای نقشه های شبکه به ما کمک میکند:

    پروتکل مدیریت شبکه SNMP :

    پروتکل ساده مدیریت شبکه (SNMP) در قلب بسیاری از ابزارهای نقشه برداری شبکه قرار دارد. بسیاری از داده های مورد استفاده برای ایجاد نقشه های لایه 2 و لایه 3 با استفاده از SNMP ضبط می شوند.

    نکته حرفه ای: در صورت امکان ، به جای SNMP v1/v2c از پروتکل SNMPv3 که ایمن تر است استفاده کنید.

    ICMP (ping, tracert/traceroute) :

    پروتکل پیام کنترل اینترنت ICMP چیزی است که ابزارهایی مانند پینگ و tracert برای بررسی اتصال و اندازه گیری پرش بین دستگاه ها از آن استفاده می کنند.
    در نتیجه ، ICMP می تواند برای هر دو ابزار نقشه برداری خودکار و در صورت نیاز به نقشه برداری شبکه به صورت دستی مفید باشد.

    پروتکل WMI :

    ابزار مدیریت Windows می تواند برای ضبط اطلاعات دقیق در دستگاه های Windows استفاده شود.

     پروتکل LLDP :

    پروتکل کشف لایه پیوند در لایه 2 کار می کند و یک پروتکل بی طرف فروشنده است. از دستگاه های شبکه برای ارسال و دریافت اطلاعات مربوط به هویت و قابلیت های آنها مانند نام VLAN ، نام پورت ها و داده های تجمع پیوند استفاده می شود.

     پروتکل CDP :

    در مورد این پروتکل باید گفت که، پروتکل کشف سیسکو یک پروتکل مخصوص سیسکو است که بسیار شبیه به LLDP عمل می کند.

     پروتکل FDP :

    پروتکل کشف ریخته گری یکی دیگر از پروتکل های لایه 2 است که مانند CDP و LLDP کار می کند.

    طراحی شبکه

    چرا باید زیرساخت شبکه خود را طراحی و ترسیم کنید

    بیایید مزایا و دلایلی که برای ترسیم و طراحی زیر ساخت های شبکه مهم هستند را بررسی کنیم:

    • قابلیت مشاهده : نقشه های شبکه نمای کلی سطح توپولوژی شبکه را در اختیار شما قرار می دهد. علاوه بر این ، بسیاری از ابزارهای نقشه برداری شبکه به شما امکان می دهد داده ها را در گره ها و اتصالات جداگانه بررسی و ضبط کنید.
    • عیب یابی : آیا تا به حال مجبور شده اید شبکه ای را که شخص دیگری طراحی کرده است عیب یابی کنید؟ اگر تجربه آن را دارید ، این نکته نیازی به توضیح ندارد.
    • اگر ندارید : نقشه شبکه به شما کمک می کند تا به جای اینکه ساعت ها وقت صرف حدس و گمان کنید ، دقیقاً به شما بگوید بر روی چه فضای اتاق رک ، دستگاه ، و اتصال باید کار کنید.
    • تعمیر و نگهداری : مانند عیب یابی ، نقشه های دقیق شبکه می تواند برنامه ریزی برای قطع و به روزرسانی را بسیار ساده تر کند.
    • برنامه ریزی و طراحی : وقتی در ابتدا در حال طراحی یک شبکه هستید ، ایجاد یک نقشه ایستا می تواند یک مدل مفهومی مفید باشد. وقتی در حال برنامه ریزی ارتقاء و بهینه سازی برای یک شبکه موجود هستید ، یک نقشه پویا با معیارهای به روز می تواند به شما در تصمیم گیری بهتر کمک کند.
    • انطباق : در برخی موارد ، مقررات به نقشه های توپولوژی شبکه به روز نیاز دارد.

    ویژگی های بهترین طراحی شبکه چیست؟

    • شامل داده های مناسب و درست است.
    • اطلاعات نقشه های شبکه به روز باشد.
    • نقشه های شبکه پویا بسیار برتر از نقشه های شبکه ایستا هستند.
    • گرفتن عکس های فوری و بروزرسانی سریع اطلاعات.
    • نقشه ها قابل انتشار و قابل استفاده برای دیگران باشد به عبارتی کارآمد باشد.
    • حتما از نمادهای استاندارد استفاده کنید.

    نتیجه گیری

    وجود شبکه‌هایی در قلب مدرن ترین تجارت، طراحی شبکه های کامپیوتری می‌تواند تأثیر عمده‌ای بر نتایج کسب‌وکار داشته باشد. یافتن تعادل مناسب عملکرد شبکه، امنیت، افزونگی و هزینه، مستلزم ترکیب منحصربه‌فرد مدیریت پروژه و مهارت فنی است. طراحی و پیاده سازی شبکه تنها آغاز کار است.
    هنگامی که یک شبکه فعال می‌شود، آن زمان است که کار واقعی آغاز می‌شود. نظارت فعال بر روی شبکه و ایمن‌سازی شبکه به شما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید که شبکه همان‌طور که باید کار می‌کند و می‌تواند تصمیمات شما را در زمان گسترش یا تازه‌سازی شبکه فرا برسد.

    همچنین بخوانید: پشتیبانی شبکه کرج

    تفاوت طراحی شبکه با توپولوژی شبکه در چیست؟

    درحالی که طراحی شبکه شامل فرایندها و نتایج کسب وکار است، توپولوژی شبکه به طراحی اشاره می کند که از طریق نمودارهای شبکه، اغلب نقشه های توپولوژی نامیده می شود. حلقه، زنجیره، درخت و مش چند نوع توپولوژی شبکه هستند.

    فرایند اصلی طراحی شبکه چیست و چگونه انجام می شود؟

    نمودار شبکه به طور معمول عامل اصلی فرایند طراحی است. این یک نمایش بصری از شبکه را ارائه می دهد و اطلاعاتی مانند اتصالات فیزیکی را ادغام می کند. مقدار، نوع و مکان همه دستگاه ها و نقاط پایانی، آدرس دهی IP و فرایندهای امنیتی و معماری

    نقشه برداری زیرساخت شبکه های کامپیوتری چطور انجام می شود؟

    نقشه برداری زیرساخت شبکه فرایند ایجاد نقشه هایی است که طرح شبکه شما را با ایجاد نقشه شبکه به تصویر می کشد. نقشه برداری زیرساخت های شبکه را می توان به صورت دستی با استفاده از ابزارهایی مانند نرم افزار های رسم نمودار یا حتی قلم و کاغذ ایجاد کرد.

    تعریف نقشه شبکه چیست؟

    نقشه های شبکه ، که گاهی اوقات نمودارهای شبکه نیز نامیده می شوند ، یکی از مهمترین اسناد شبکه ای هستند که می توانید داشته باشید. نقشه شبکه به تصویر کشیدن دستگاه ها ، اتصالات فیزیکی و اتصالات منطقی در یک شبکه است.

    رایج ترین پروتکل ها در طراحی نقشه های شبکه کدام است؟

    برخی پروتکل های رایج وجود دارد که برای جمع آوری داده ها برای نقشه های شبکه به ما کمک میکند: پروتکل ساده مدیریت شبکه (SNMP)، پروتکل پیام کنترل اینترنت ICMP ، پروتکل WMI، پروتکل LLDP، پروتکل CDP و پروتکل FDP می باشند.

    مهمترین دلیل طراحی و ترسیم زیرساخت شبکه چیست ؟

    قابلیت مشاهده بودن بهتر شبکه، برنامه ریزی و طراحی، تعمیر و نگهداری بهتر و اصولی، عیب یابی سریع مشکلات، انطباق پذیری بهتر از جمله دلایل مهم طراحی و ترسیم زیرساخت شبکه می باشد.

    نظرات کاربران

    اطلاعات تماس

    میدان فاطمی خیابان گمنام بین ششم و هفتم پلاک ۳۴ واحد ۳

    02174391800 09128581120 info@imennet.net