پینگ چیست؟ راز اتصال پرسرعت به سرور یا شبکه مربوط به پینگ می شود. در واقع پینگ عاملی برای اندازهگیری تاخیر اتصال بین دو دستگاه در هر شبکه ای به حساب می آید. محاسبهی پینگ تقریباً در تمامی سیستمعاملها و حتی بازیهای آنلاین نیز اجراکردنی است. انواع فعالیتهای آنلاین از کلیککردن روی لینک، بروزرسانی وضعیت […]
پینگ چیست؟ راز اتصال پرسرعت به سرور یا شبکه مربوط به پینگ می شود. در واقع پینگ عاملی برای اندازهگیری تاخیر اتصال بین دو دستگاه در هر شبکه ای به حساب می آید. محاسبهی پینگ تقریباً در تمامی سیستمعاملها و حتی بازیهای آنلاین نیز اجراکردنی است.
انواع فعالیتهای آنلاین از کلیککردن روی لینک، بروزرسانی وضعیت در پلتفرمهای مختلف، ارسال و دریافت پیام و بارگذاری فایل تا استریم بازی ویدئویی به پینگ وابسته می باشند. اگر زمانی در حال مرور وبسایتی بودید و بارگذاری هر صفحه از آن زمان زیادی می برد، احتمالاً اتصال اینترنتی شما به وبسایت مذکور پینگ بسیاری دارد. پس نتیجه می گیریم که اتصال و بارگذاری سریع بهمعنای پینگ اندک می باشد. در این مقاله بهطور کامل پینگ را برایتان توضیح خواهیم داد پس با ما همراه باشید:
پینگ PING چیست؟
Ping مخفف Packet Internet Groper است و معیاری برای اندازهگیری مدت زمان اتصال بین دو دستگاه در یک شبکه می باشد و با کمک آن می توانید فاصله زمانی رفت و برگشت یک بسته اطلاعاتی را متوجه شوید. پینگ هرچه پایینتر باشد، سرعت ارسال و دریافت اطلاعات بیشتر می شود. در واقع، پینگ معیاری استاندارد برای سنجش سرعت شبکه میباشد.
ارسال هر بسته اطلاعاتی ( Packets ) از کامپیوتر به سرور و دریافت پاسخ آن زمان بر می باشد، پینگ این زمان را اندازه میگیرد. در واقع پینگ فاصله ارسال بسته اطلاعاتی و دریافت پاسخ را اندازهگیری میکند. همچنین پینگ مقدار از بین رفتن بستههای اطلاعاتی یعنی مقدار دادهای را که در این فاصله از بین می رود نیز مشخص میکند.
انواع پینگ PING
-
پینگ اینترنت
پینگ اینترنت برای بررسی سرعت اینترنت استفاده میشود. در واقع، میزان تاخیری که در اتصال شما به یک آدرس اینترنتی ایجاد می شود را با معیاری به نام RTT می سنجند و به شما نشان میدهند که چقدر زمان می برد تا یک بسته اطلاعاتی از کامپیوتر به سرورهای اینترنتی برسد و برگردد.
-
پینگ سرور
پینگ سرور هم به فاصله زمانی که از لحظه ارسال درخواست تا دریافت پاسخ سرور طی میشود، را می گویند. زمانی که پینگ سرور پایین باشد، یعنی سرور سرعت بالایی دارد و سریع پاسخ درخواست شما را ارسال میکند.
-
پینگ پروکسی
پینگ پروکسی چیست؟ ابزاری است که به شما این امکان را میدهد که از طریق یک روتر واسطه بهطور غیرمستقیم به یک دستگاه دیگر پینگ ارسال نمایید. این کار در شرایطی که دسترسی مستقیم به دستگاه مقصد را ندارید، بسیار مفید است. برای نمونه، اگر زمانی خواستید یک فیلم آموزشی که با آیپی ایران بهطور مستقیم امکانپذیر نیست را در یوتیوب مشاهده کنید، در این شرایط میتوانید از طریق پینگ پروکسی به دستگاه دیگری متصل شوید که برقراری ارتباط شما را با یوتیوب ممکن سازد.
-
پینگ بازی
پینگ بازی در بازیهای آنلاین، برای سرعت واکنش و دقت عمل حرف اول را میزند. زمانی که پینگ پایین باشد به شما کمک میکند تا حرکات و دستورات خود را سریعتر به سرور ارسال نمایید و پاسخها را نیز سریعتر دریافت کنید. سرعت پینگ ایده آل برای گیمرهای حرفهای بین 10 تا 20 میلیثانیه است. البته، میانگین پینگ قابل قبول برای بازی ها حدود 20 تا 50 میلیثانیه می باشد. البته هرچه پینگ شما پایینتر باشد، سرعت اتصال شما بیشتر و تجربه بازی بهتری هم خواهید داشت.
بیشتر بخوانید : اتصال دو کامپیوتر با وای فای
دلایل بالا رفتن پینگ
طبق موارد ذکر شده در پاسخ به سوال پینگ چیست باید گفت هر چه پینگ پایین باشد سرعت عمل بالاتر خواهد بود. البته بسیاری از دلایل بالا رفتن پینگ قابل حل می باشند. از جمله رایجترین دلایل بالا رفتن پینگ شامل موارد زیر می شود:
- حافظه پر روتر یا مودم: سعی کنید حافظه کش (Cache) روتر و مودم خود را خالی نمایید.
- اتصال تعداد زیادی دستگاه به شبکه: تعداد دستگاههای متصل به شبکه را کاهش دهید.
- روتر یا مودم قدیمی با تنظیمات اشتباه: تنظیمات روتر خود را بروز رسانی کنید.
- بهروزرسانیهای خودکار: در زمان های بازی، اتصال به سرور یا شبکه سعی کنید بهروزرسانیهای خودکار را غیرفعال نمایید.
- کامپیوتر ضعیف یا تنظیمات نامناسب: با استفاده از خدمات پشتیبانی آنلاین شبکه سختافزار و نرمافزار خود را بروزرسانی کنید و برنامههای غیرضروری را ببندید.
- کیفیت پایین اتصال به اینترنت: برای رفع این مشکل، لازم است پلن اینترنت با سرعت بالاتر خریداری کنید و یا از ابزارهای تغییر آیپی استفاده نمایید.
راه های کاهش دادن پینگ
به طور کلی زمانی که پینگ پایین باشد، تأخیر کمتر و عملکرد بهتری را تجربه خواهید کرد. راهکار های کاهش پینگ عبارتند از:
- به جای وایفای از کابل برای اتصال به اینترنت استفاده کنید. اتصالات به شبکه با امواج رادیویی کار میکنند و طی هر بار رفت و برگشت اطلاعات، ممکن است سرعت پایین و پینگ بالا را تجربه کنید. اما با استفاده از کابل شبکه، این محدودیت از بین می رود و اطلاعات به سرعت پاسخ داده میشوند.
- برنامه و سایتهای غیرضروری را هنگام اتصال به اینترنت ببندید. زمانی که چند برنامه در کامپیوتر در حال لود شدن باشد، حتما پینگ بالایی را تجربه خواهید کرد.
- با کمک تنظیمات QoS ترافیک را اولویتبندی کنید.اگر با تنظیمات مودم آشنایی دارید، از قابلیت اولویتبندی میتوانید استفاده کنید تا برنامه مورد نظرتان در شبکه ترافیک بیشتری دریافت کند.
- از ابزارهای تغییر آیپی استفاده نمایید.بهدلیل محدودیت اینترنت و فاصله شما از سرورهای بینالمللی، می توانید با استفاده از ابزارهای تغییر آیپی این محدودیت را دور بزنید. البته ابتدا از امنیت VPN مطمئن شوید.
- مودم یا روتر را ریاستارت کنید. در بسیاری مواقع با ریاستارت مودم یا دستگاه شاهد پینگ پایین و رفع مشکل خواهید بود. زیرا با انجام این کار باگهایی که مانع از پینگ پایین میشدند برطرف میشوند.
برای مطالعه : ترافیک شبکه چیست؟
سرعت پینگ و نحوه بررسی آن
سرعت پینگ چیست؟ همان پاسخ پینگ است که به محض اینکه درخواستی به اینترنت یا سرور ارسال میکنید، فرمان شما پاسخ داده میشود. این فرایند ارسال و دریافت اطلاعات همان پینگ می باشد. اگر سرعت رفت و برگشت اطلاعات پایین باشد، سرعت پینگ بالا می رود. در مقابل، هم هرچه سرعت پینگ پایین باشد، سرعت رفت و برگشت اطلاعات و سرعت عمل سرور هم بالاتر خواهد رفت. سرعت پینگ را با واحد میلیثانیه (MS) اندازهگیری میکنند.
با استفاده از پینگ و وارد کردن آدرس IP خود میتوانید از روشن بودن و قابل دسترس بودن دستگاه اطمینان حاصل کنید. اما این حال، اگر زمان پاسخ پینگ طولانی شد، به وجود مشکلاتی مانند ترافیک زیاد در شبکه، اختلال در مسیریابی یا سرعت پایین اینترنت میتوان پی برید. شما میتوانید از سایتهای آنلاین همچون Pingdom، GTmetrix، Pingtool برای اندازهگیری پینگ سرور استفاده نمایید.
برای مطالعه بیشتر : کاربرد روتر میکروتیک
انواع دستورهای PING
نحوه اندازهگیری پینگ در شبکه بسیار ساده است. فقط کافیاست دستور پینگ را همراه با آدرس یا نام میزبان مقصد اجرا کنید و چون پینگ به عنوان یک ابزار خط فرمان عمل میکند، بهراحتی میتوان آن را در اسکریپتهای مختلف به کار برد. فرمت دستور پینگ بهصورت زیر می باشد:
ping <space> <IP address or hostname>
برای نمونه، برای بررسی اتصال اینترنت گوشی همراهتان یا تست اتصال گوگل میتوانید دستور زیر را وارد نماید:
ping 127.0.0.1
ping google.com
ابزار پینگ ابتدا برای سیستمعامل یونیکس ساخته شده بود. بعدها، اکثر سیستمعاملها از پینگ پشتیبانی کردند. برای تعیین تعداد درخواستهای اکو در تست شبکه با پینگ، در پنجره cmd ویندوز از گزینه -n و در یونیکس از پارامتر -c استفاده میشود. برای نمونه:
در خط فرمان ویندوز
ping -n 5 google.com
در ترمینال یونیکس
ping -c 4 google.com
جمع بندی
پینگ معیاری است که با آن می توانید تجربه یک اتصال پرسرعت به اینترنت، سرور و شبکه را داشته باشید. تاثیر پینگ در سئو نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. با بروز رسانی پینگ خود، میتوانید نمایه سازی، دیده شدن و رتبه بندی سایت خود را در موتورهای جستجو نیز افزایش دهید.
در ادامه بخوانید : تفاوت مودم و روتر