یک پشتیبان شبکه یا شرکت ارائه خدمات پشتیبانی شبکه بر اساس شرح وظایف بخصوصی می تواند به شما در نظم بخشیدن، راه اندازی و استفاده از شبکه کسب و کارها کمک کند. شبکه های حرفه ای و فعال برای رشد شغلی حیاتی است. بسیاری از آنها با شنیدن اصطلاح شبکه به خود می لرزند و […]
یک پشتیبان شبکه یا شرکت ارائه خدمات پشتیبانی شبکه بر اساس شرح وظایف بخصوصی می تواند به شما در نظم بخشیدن، راه اندازی و استفاده از شبکه کسب و کارها کمک کند. شبکه های حرفه ای و فعال برای رشد شغلی حیاتی است. بسیاری از آنها با شنیدن اصطلاح شبکه به خود می لرزند و آن را با ناهنجاری، اتفاقات ناخوشایند و ایده "فروش" خود مرتبط می کنند. در ابتدا قبل از اینکه بخواهیم در مورد وظایف پشتیبان شبکه بپردازیم بهتر است قبل از هرچیزی به این موضوع بپردازیم که هدف از لزوم وجود پشتیبان شبکه برای کسب و کارها چیست؟
در جواب به پرسش بالا باید گفت تکنسین پشتیبانی شبکه با هدف اینکه شبکه کامپیوتری کسب و کار در برابر حملات و یا خطرات مربوط تقویت و ایمن شوند و همچنین توسط مهارت های پشتیبان شبکه می توان عملکرد شبکه را تجزیه و تحلیل کرد، و در بخش فناوری اطلاعات برای افزایش ظرفیت شبکه به شما کمک خواهد شد و فناوری اطلاعات به عنوان خروجی به شما گزارش داده خواهد شد. بهتر است قبل از هرچیزی اطمینان داشته باشید که یک تکنسین یا شرکت پشتیبانی شبکه، دانش کافی و گسترده ای از زیرساخت شبکه و تجربه اطلاعات آن داشته باشد. یک تکنسین درجه یک پشتیبانی شبکه کسی است که تخصصش شبکه باشد و به تبادل سریع، پایدار و ایمن اطلاعات تجاری واقف باشد.
مهارت و وظایف تکنسین پشتیبانی شبکه :
یک پشتیبان شبکه یا شرکت ارائه خدمات پشتیبانی شبکه بر اساس شرح وظایف بخصوصی می تواند به شما در نظم بخشیدن، راه اندازی شبکه کسب و کارها کمک کند. در ادامه به وظایف پشتیبان شبکه خواهیم پرداخت:
- همکاری با بخش فناوری اطلاعات در زمینه استقرار و نگهداری فناوری های شبکه.
- افزایش و بهبود عملکرد اینترانت و ایجاد دامنه های اینترنتی.
- تست تبادل اطلاعات بین کامپیوتر، سرور، مودم و روتر یک مهارت اساسی برای پشتیبانی شبکه می باشد.
- نصب سخت افزار جدید و بررسی منطبق بودن دستگاه ها با یکدیگر(سرورها، چاپگرها، ایستگاه های کاری رایانه و غیره)
- نصب، پیکربندی و به روز رسانی نرم افزار شبکه و همچنین نگهداری سخت افزار و دستگاه های شبکه.
- انجام تستهای تشخیصی و تعمیرات شبکه های کامپیوتری و همچنین توسعه روشهای بایگانی، پشتیبانگیری و بازیابی دادهها جزو مهمترین وظایف پشتیبان شبکه می باشد.
- رفع خطاهای احتمالی شبکه و همچنین بروزرسانی شبکه
- بهینه سازی ظرفیت سرور برای پاسخگویی به تقاضا در ترافیک آنلاین.
- تست پروتکل های شبکه و اطمینان از اتصال پایدار و ایمن سرور.
- آموزش پرسنل جدید فناوری اطلاعات، ارائه پشتیبانی در محل یا راه دور یا فنی و تهیه کتابچه راهنمای کاربر.
- پشتیبانی شبکه می بایست ایجاد حساب های کاربری، مجوزها و گذرواژه های مورد نیاز را انجام دهد.
- مستندسازی فرآیندها و طرحبندیهای شبکه و همچنین افزایش امنیت شبکه.
- در جریان پیشرفتهای زیرساختهای شبکه و فناوریها قرار بگیرید.
- مدیریت بحران و ارائه پیشنهاد راه حل های کارآمد برای رفع مشکلات یکی از مهمترین وظایف تکنسین پشتیبانی شبکه می باشد.
- تهیه گزارشات ماهانه از عملکرد فعالیت های تیم پشتیبانی شبکه براساس اطلاعات خروجی دریافتی بسیار ضروری است.
- ارائه پیشنهادات با توجه به بودجه ی سازمان، جهت کاهش هزینه های شبکه و یا پشتیبانی شبکه برای سازمان اهمیت زیادی دارد.
- پشتیبانی شبکه می تواند در برخی موارد شامل نظارت مداوم بمنظور بررسی عملکرد شبکه به صورت درست و سازمان یافته باشد.
- پاسخگویی و مسئولیت پاسخ گویی در شرایط نامطلوب یا مطلوب سیستم کاری
- یک پشتیبانی شبکه حرفه ای در حل مسئله خوب عمل می کند.
- قابلیت مهم دیگر یک پشتیبانی شبکه موفق سازماندهی و چندوظیفه بودن در یک سازمان می باشد.
- پشتیبانی شبکه می بایست توانایی بیان مشکلات فنی را به زبان ساده داشته باشد.
- نسبت به به روز رسانی مداوم دانش در خصوص پشتیبانی شبکه متعهد باشد.
- درک روشنی از سیستم های خاص کارفرما و شرایط کاری آن داشته باشد که از وظایف پشتیبان شبکه است.
- و...
آیا می دانید وظایف پشتیبان شبکه چیست؟
شرح وظایف پشتیبانی شبکه گسترده است و یک کارگر پشتیبانی شبکه مسئولیت های خاصی دارد. تعمیر و نگهداری شبکه، کامپیوتر، نصب و نگهداری نرم افزارهای مورد نیاز، نصب سخت افزار جدید و ... را می توان از جمله وظایف پشتیبان شبکه برشمرد. به طور کلی می توان گفت که وظیفه پشتیبانی شبکه بررسی مداوم وضعیت شبکه و اینترنت مورد استفاده در شرکت و اطلاع از عملکرد صحیح آن است.
این وظایف بسته به اندازه شرکت و تجهیزات مورد استفاده می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، در مراکز داده بزرگ، مشاغل بسیار دقیق تقسیم می شوند و هر فرد در یک شغل متخصص خواهد بود. بسته به سطح مسئولیت شما، وظایف شما ممکن است گسترده تر باشد. به عنوان مثال، به عنوان یک نگهدار، ممکن است مسئولیت ارتقاء زیرساخت های ارتباطی شرکت نیز بر عهده شما باشد. به طور کلی، بسته به اندازه شبکه شرکتی که در آن کار می کنید، مسئولیت های شما می تواند سبک یا سنگین باشد.
پشتیبان شبکه چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
مهارت های شبکه به دو دسته تقسیم می شوند: مهارت های فنی و مهارت های غیر فنی. با این مهارت ها فرد می تواند در کار خود بسیار موفق باشد. در صورت بروز مشکل در شبکه، کارشناسان شبکه موظفند در اسرع وقت نسبت به رفع مشکل اقدام نمایند.
بنابراین یکی از مهم ترین ویژگی هایی که هر پشتیبان شبکه باید داشته باشد سرعت و دقت بالا است. به یاد داشته باشید که اگر شما به عنوان حامی شبکه نتوانید کار خود را به درستی انجام دهید، ممکن است در کار سایر کارکنان وقفه ایجاد شود. بنابراین، دانستن شرح وظایف پشتیبانی شبکه بسیار مهم است.
چگونه می توان یک پشتیبان شبکه شد؟
- با توجه به موقعیت های مختلف افراد می توانند با استفاده از اطلاعات کاربردی که در ادامه بیان خواهد شد یک پشتیبان شبکه موفق باشمد.
- لیسانس علوم کامپیوتر، فناوری اطلاعات یا موارد مشابه.
- تسلط کامل و حرفه ای به Microsoft، CompTIA یا Cisco.
- حداقل دو سال سابقه کار به عنوان تکنسین پشتیبانی شبکه.
- دانش عمیق زیرساخت شبکه، معماری شبکه، اتصال و امنیت شبکه.
- داشتن مهارت های تحلیلی و حل مسئله فوق العاده.
- دانش عمیق از چهار نوع شبکه (LAN، WAN، MAN و GAN)
- مهارت های سازمانی و مدیریت زمان بصورت حرفه ای و تسلط کافی در این امور.
- مهارت های بین فردی، ارتباطی و همکاری عالی.
- امکان انجام تعمیرات توسط شرکت پشتیبانی شبکه بصورت فوری در خارج از ساعات کاری.
شرح شغل مهندس پشتیبانی شبکه
به عنوان یک مهندس پشتیبانی شبکه کرج، شما مسئول حفظ سیستم هایی خواهید بود که به سازمان ها اجازه می دهد تا به صورت روزانه فعالیت کنند و ارتباط داخلی و خارجی داشته باشند و اطلاعات گسترده سیستم در آن تبادل می شود را بمنظور حفظ امنیت و حفاظت به شما واگذار کنند.
بسته به سطح مسئولیت شما به عنوان یک پشتیبانی شبکه یا یک شرکت پشتیبانی شبکه، ممکن است وظایف ابلاغی شامل ارتقاء زیرساخت ارتباطی شرکت یا نصب یک سیستم جدید برای سازمان باشد. پروژه های خاص بسته به بخش و نوع کسب و کاری که در آن قرار است به عنوان یک تیم پشتیبانی شبکه مستقر باشید متفاوت خواهد بود.
به عنوان مثال، در یک مرکز تماس ممکن است یک سیستم مدیریت تماس جدید نصب کنید، در حالی که برای یک بانک می توانید یک شبکه ATM بهبود یافته طرح ریزی و ارائه دهید.
صرف نظر از نوع کسب و کار، به عنوان یک مهندس پشتیبانی شبکه، شما مسئول طراحی، نصب و نگهداری ارتباطات، اشتراک گذاری فایل و منابع عمومی فناوری اطلاعات مورد استفاده سازمان بصورت منظم، یکپارچه، دقیق و کارآمد خواهید بود.
شرح وظایف معمول پشتیبان شبکه
این وظیفه شماست به عنوان یک شرکت یا تیم پشتیبانی شبکه، که اطمینان حاصل کنید شبکه های داخلی ظرفیت پاسخگویی به نیازهای تجاری سازمان را دارند. این میتواند شامل اطمینان از اینکه همه میتوانند بدون خرابی سیستم وارد سیستم شوند یا مطمئن شوید که شبکه ظرفیت حمل فایلهای چندرسانهای را دارد (بعضی از کسبوکارها، مانند دفاتر معماران، برای عملکرد مؤثر به این موضوع تکیه میکنند) و مشکلی در خصوص استفاده و یا تبادل اطلاعات در آن شبکه رخ نخواهد داد.
در اکثریت مشاغل، احتمالاً فرصت هایی را به عنوان یک مهندس پشتیبانی شبکه در طیف گسترده ای از بخش ها، از خرده فروشی گرفته تا بالاتر پیدا خواهید کرد. همچنین، می توانید در یک شرکت تخصصی فناوری اطلاعات کار کنید که برای مشتریان بر اساس پروژه کار می کنند.
وظایف معمول روزانه یک مهندس پشتیبانی شبکه عبارتند از:
- نصب و بروزرسانی نرم افزارهای جدید و مورد نیاز برای شبکه
- نصب سخت افزار جدید (سرورها، چاپگرها، ایستگاه های کاری کامپیوتر و ...)
- راه اندازی حساب های کاربری، مجوزها و رمز عبور
- نظارت بر امنیت تمامی سیستم ها به ویژه اینترنت و نصب محافظ آنتی ویروس
- رفع عیوب شبکه
- نگهداری شبکه
- پشتیبانی فنی برای افرادی که از شبکه استفاده می کنند
- آموزش کارکنان سیستم های جدید
- ادمین روزانه و نظارت بر استفاده از شبکه
- برنامه ریزی برای بهبودهای آینده، پیشنهاد راه حل های فناوری اطلاعات برای مشکلات تجاری
- اطمینان از مطابقت تمام فناوری اطلاعات با استانداردهای صنعت
عملکرد یک متخصص پشتیبان شبکه
ساعات کاری یک مدیر شبکه مانند هر شخص دیگری در شرکت است. در صورت بروز مشکل در محل کار حضور در محل الزامی است. البته، اگر مشکل را بتوان از راه دور حل کرد، لازم نیست آنجا باشید. به طور کلی، به عنوان یک دستیار شبکه، می توانید وظایف خود را از راه دور انجام دهید، که پشتیبانی شبکه را برای افراد جذاب می کند.
در واقع می توان گفت تمامی پایگاه های مورد نیاز یک شرکت به خصوص شرکت های IT دارای پیگیری 24 ساعته می باشد. به همین دلیل، تکالیف ممکن است در ساعات کاری یا بعد از آن انجام شوند. بنابراین اگر می خواهید از شبکه و سرور خود پشتیبانی کنید، باید این را در نظر داشته باشید. هزینه و تعرفه پشتیبانی شبکه کامپیوتری به کیفیت و تجربه ارائه دهنده خدمات شبکه بستگی دارد.
چه شرکت هایی به متخصص شبکه نیاز دارند؟
تقریباً هر کسب و کاری که از نوعی خدمات شبکه استفاده می کند به پشتیبان شبکه نیاز دارد. به طور کلی می توان گفت که هرگاه از شبکه کردن دو کامپیوتر برای شبکه سازی استفاده شود، حضور متخصص پشتیبانی شبکه ضروری خواهد بود. البته در نظر داشته باشید که در این شرکت ها همیشه نیازی به کار حضوری نخواهید داشت و می توان کار را از راه دور انجام داد. اگر متخصص پشتیبانی شبکه وظایف خود را از راه دور انجام دهد، باید قرارداد پشتیبانی شبکه الزامی شود.
قرارداد پشتیبانی شبکه چیست و چه مواردی در نظر گرفته می شود؟
اکنون که می دانید شرح وظایف پشتیبان شبکه چیست، در صورت نیاز به پشتیبانی چند نکته کلیدی را بخوانید که باید در قرارداد پشتیبانی شبکه ذکر شود. به خاطر داشته باشید که اگر تعداد کاربران شما کمتر از 20 باشد، کار با یک ارائه دهنده خدمات شبکه مقرون به صرفه تر است. این به دلیل عملکرد اقتصادی خوب و مشکلات کم است. اما اگر تعداد کاربران شبکه شما زیاد است، بهتر است سازمان شما از کادر حرفه ای استفاده کند و در مجموعه شما جایگاه ثابتی داشته باشد.
- همچنین شما باید تمام نیازها و خواسته های خود را در قرارداد بگنجانید، تا شما و ارائه دهنده خدمات به صورت شفاف از قضایا مطلع باشد.
- زمان دقیق مدت قرارداد را انتخاب کنید.
- یکی از مهمترین شرایط قرارداد که باید مورد بحث قرار گیرد قیمت است.
- در قرارداد نحوه فسخ قرارداد را در صورت عدم رضایت از ارائه دهنده برون سپاری خدمات شبکه یا نحوه کار خود توضیح دهید.
- در مورد خدماتی که قرار است ارائه شود شفاف باشید.
- در قرارداد ذکر شود چه کسی این خدمات را ارائه می دهد.
- هر چیزی را که ممکن است شما یا شرکت خدماتی فراموش کرده باشید، در قرارداد بگنجانید و یک نسخه را برای خود و یک نسخه را برای شرکت خدمات نگه دارید.
نتیجه گیری نهایی
اگر تصمیم دارید برای یک شرکت بزرگ کار کنید، احتمالاً منطقه مشخصی از شبکه برای کار و وظایف پشتیبان شبکه در اختیار خواهید داشت. اگر برای یک شرکت کوچکتر کار می کنید، احتمالاً مسئول کل شبکه خواهید بود و یا در شرکت های بزرگتر بخش بزرگتری از یک شبکه را تحت اختیار قرار خواهید داشت.
با تجربه و مهارتهایی که کسب می کنید، می توانید به سمت مدیریت شبکه و خدمات شبکه در تهران پیشرفت کنید و در نهایت نقش کنترل کننده شبکه را بر عهده بگیرید. اگر تصمیم گرفتید که در صنعت حرکت کنید و به عنوان مثال یک تحلیلگر شبکه، مدیر پروژه فناوری اطلاعات یا هماهنگ کننده امنیت فناوری اطلاعات شوید، با آموزش مناسب امکان پذیر است. در همین راستا شما می توانید با ایمن نت در تماس باشید علاوه بر راهنمایی شما در این خصوص، چنانچه خود شخصا صاحب کسب و کاری هستید و نیاز به یک تیم یا تکنسین متخصص و حرفه ای در خصوص پشتیبانی شبکه داشته باشید می توانید با گروه مشاورین ما همین حالا در تماس باشید تا شما را به منظور راه اندازی، تعمیر یا سرویس و ارائه تمامی خدمات شبکه همراهی کنیم.